Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 25'
Χρόνος: 16'-20'
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας
Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες - για τα παιδιά θα φτιάξουμε μπριζόλες λαδορίγανη.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη μαρινάδα
100 ml ελαιόλαδο
80 ml τεκίλα
100 ml χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 κουτ. σούπας κύμινο
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.
http://www.gastronomos.gr