Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Νηστίσιμη Γλυκάρα(ένα γλυκό που θα αγαπήσετε)

Yπέροχο πεντανόστιμο και φυσικά νηστίσιμο είναι αυτό το γλυκό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα!!!Φτιάξτε το σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο...


Υλικά-Ingredients Για το παντεσπάνι-For sponge cake 300 γρ αλεύρι-300 gr flour 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό-150 gr fine semolina 100 γρ καρύδι-100 gr walnuts 100 γρ ηλιέλαιο-100 gr sunflower oil 20 γρ μπέικεν πάουντερ-20 gr baking powder 1 κτγ κανέλα-1 tsp cinnamon powder 2 βανίλιες-2 vanilla 400 γρ νερό-400 gr water 1/2 κτγ μαγειρική σόδα-1/2 tsp baking soda 200 γρ ζάχαρη-200 gr sugar Ξύσμα από 1 πορτοκάλι-Zest from 1 orange 100 γρ χυμό πορτοκάλι-100 gr orange juice 

Για το σιρόπι-For syrup 250 γρ νερό-250 gr water 250 γρ ζάχαρη-250 gr sugar 1 στικ κανέλας-1 cinnamon stick 1 κτσ κακάο σκόνη-1 tbsp cocoa powder Για την κρέμα-For the cream 1000 γρ νερό-1000 gr water 250 γρ ζάχαρη-250 gr sugar 250 γρ κουβερτούρα-250 gr dark chocolate 120 γρ κορν φλάουρ-120 gr cornstarch 1 1/2 κτσ κακάο σκόνη-1 1/2 tbsp cocoa powder Για το πασπάλισμα-For the spreading ινδοκάρυδο

Εκτέλεση Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι,το σιμιγδάλι,το καρύδι,το μπέικεν,την κανέλα,την μαγειρική σόδα,τις βανίλιες,την ζάχαρη και ανακατεύουμε. 

Έπειτα ρίχνουμε το νερό,το ηλιέλαιο,το χυμο και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα αναμυγνύουμε όλα μαζί. Μετά τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 25χ30 και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 160c αέρα Όσο ψήνεται το παντεσπάνι μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας 5 λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό.Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ρίχνουμε το νερό,την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μόλις βράσει Ριχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι αφού εχουμε κάνει τρυπούλες με την βοήθεια από ένα ξυλακι και περιμένουμε ώσπου να ποτίσει Έπειτα ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα νερό,ζάχαρη ,κακάο και το κορν φλάουρ και ανακατελυουμε σε δυνατή φωτιά ώσου να πήξει.

Μολις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η κουβερτούρα . Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στο παντεσπάνι μας πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί για να πέσει η θερμοκρασία και έπειτα το τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 3 με 4 ώρες!!
Το ιδανικότερο ειναι να το αφήσετε για τημ επόμενη μέρα Το γλυκό ειναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογενειά σας!!!
Καλη επιτυχία

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...