Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Τώρα παντού μισούν τον Χριστιανισμό

Εἶπε Γέρων: «Σέ ὅλη μου τήν ζωή πάλαιψα μέ τόν ἑαυτό μου, γιά νά σώσω τόν ἑαυτό μου ἀπό τόν ἑαυτό μου».


Δεν θα μπορούσε ο Κύριος να σώσει τον Ιούδα από την προδοσία; Θα μπορούσε, φυσικά. Αλλά γιατί τότε δεν το έκανε αυτό; Διότι θα μπορούσε να γίνει μόνο με βία. Και ο εξαναγκασμός του ανθρώπου για τον Θεό, για την αγιότητα του Θεού είναι απαράδεκτος. Το καταναγκαστικό αγαθό δεν μπορεί να είναι καλό.
ΣΤΑΡΕΤΣ ΗΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ.
Schiarchimandrite Eli (Nozdrin)

Αυτή την στιγμή..Άστεγοι..φτωχοί..πεινασμένοι..παιδιά μπλεγμένα στα ναρκωτικά...Τόσος κόσμος υποφέρει..Σκέψου πόσοι αυτή τη στιγμή πονάνε σ'ένα νοσοκομείο..πόσοι θλίβονται επειδή έχασαν κάποιο πρόσωπο αγαπημένο..πόσοι είναι απελπισμένοι λόγω χρεών και δανείων..πόσοι άνθρωποι διψούν για λίγες στιγμές χαράς και δεν ξεδιψούν ποτέ...
Πόνος θλίψη δυστυχία σε κάθε γωνιά του πλανήτη...........

Σκέψου τα όλα αυτά φίλε..Όχι για να απελπιστείς..
Αλλά για να πεις ένα Κύριε ελέησον..


η σιωπή κάνει τον κόσμο πιό μεγάλο, η θλίψη πιό δίκαιο.. σαν τον τρελό που κλειδωμένος στο κελί του, ζωγράφισε στον τοίχο μια πόρτα κι έφυγε.
Τάσος Λειβαδίτης


Αν έχετε αρρωστήσει ξαφνικά - στο στομάχι, στο χέρι, στο πόδι, στο κεφάλι - θα πρέπει να σταυρώσετε αμέσως αυτό το μέρος πολλές φορές με το σημείο του σταυρού. Και όχι μέσω του αέρα, αλλά απευθείας πάνω στο σώμα. Και διαβάζετε την προσευχή "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ " πιο συχνά.
Αρχιμανδρίτης Herman (Chesnokov)


Όταν αρχίζει η συζήτηση, η οποία πηγαίνει σε μια διαμάχη, ένας από τους δύο, αν είναι άνθρωπος του Θεού, πρέπει να σιωπά και να πει στον εαυτό του: "Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησον ημάς". Δύο λεπτά αργότερα, όλα σταματούν...
Πατήρ Γαβριήλ


Τώρα παντού μισούν τον Χριστιανισμό. Είναι ένας ζυγός γι 'αυτούς, εμποδίζοντας τους να ζουν ελεύθερα, ελεύθερα, να διαπράττουν αμαρτία.
ΣΤΑΡΕΤΣ ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...