Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Admiral Nakhimov: Το πιο ισχυρό επιθετικό πολεμικό πλοίο στον κόσμο

Σε ένα σαφή και κατηγορηματικό ισχυρισμό προχώρησαν οι Ρώσοι, αναφορικά με το πυρηνοκίνητο βαρύ καταδρομικό πλοίο «Admiral Nakhimov», το οποίο βρίσκεται ακόμα σε φάση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης από το 2013, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα γίνει το πιο ισχυρό επιθετικό πολεμικό πλοίο στον κόσμο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που ναυπηγεί το πλοίο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι το «Admiral Nakhimov» θα ενσωματώσει προηγμένα λειτουργικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης τα πιο σύγχρονα οπλικά και πυραυλικά συστήματα που μπορεί να προσφέρει η ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Χάρη σε αυτές τις εργασίες, το πυρηνοκίνητο βαρύ καταδρομικό θα μετατραπεί στο πιο ισχυρό πολεμικό πλοίο στον κόσμο, συνδυάζοντας τρομακτική δύναμη πυρός με αναβαθμισμένα συστήματα διοίκησης ελέγχου, που θα το διαχωρίζει από τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία που επιχειρούν αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Σε αυτό ακριβώς το φαινόμενο μίλησε ο Ρώσος αξιωματούχος τονίζοντας πως: «ενώ έχουν προκύψει νέα προηγμένα πλοία του 21ου αιώνα, τα πυρηνοκίνητα βαριά καταδρομικά πλοία τύπου Project 1144 και Project 11442, όπως το Admiral Nakhimov, εξακολουθούν να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίγο και το σύμβολο της ισχύος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι το Admiral Nakhimov βρίσκεται υπό επισκευή στο ναυπηγείο Sevmash από το 1999. Η πραγματική εργασία στο πολεμικό πλοίο ξεκίνησε το 2013, λόγω οικονομικών δυσχερειών στο πρόγραμμα. Έκτοτε έχουν προχωρήσει και υλοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης του πλοίου, που ενισχύον σημαντικά τις ικανότητες του σε δύναμη πυρός.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...