Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Λοιμωξιολόγοι: Στις 4 Μαΐου ανοίγει η εστίαση - 14 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό - Τα μέτρα για το Πάσχα

 Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, στις 4 Μαΐου, θα ανοίξει τελικά η εστίαση καθώς η κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι υποχώρησαν μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια και το κίνημα των πλατειών. Στις 14 Μαΐου θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό λόγω τουρισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, την Τρίτη 4 Μαϊου με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και περιοριστικά μέτρα.

Να σημειωθεί ότι η εστίαση έκλεισε στις 3 Νομβρίου και το άνοιγμά της θα γίνει ακριβώς έξι μήνες μετά, με άγνωστο πόσα μαγαζιά θα καταφέρουν τελικά να επιβιώσουν από τις παράλογες απαγορεύσεις. 

Τις προηγούμενες ημέρες συζητούνταν έντονα το άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαϊου, μαζί με τα σχολεία λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του Τουρισμού.

Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή για το Πάσχα: 

Ελεύθερη η μετακίνηση ως τις 10 το βράδυ τη μεγάλη Εβδομάδα και μια επιπλέον ώρα ελεύθερης μετακίνησης τη Δευτέρα του Πάσχα, ως τις 11 το βράδυ.

Αντίθετα, δεν θα δοθεί το πράσινο φως για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Επίσης οι λοιμωξιολόγοι απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Οι διαπεριφερειακες μετακινήσεις, όπως εισηγούνται, θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...