Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Η Ιρλανδία σκοπεύει να ποινικοποιήσει τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία

σχόλιο Γ.Θ : Μόνο ο αντίχριστος λείπει. Όλα τα άλλα οι σατανιστές της νέας τάξης τα έχουν έτοιμα...

Οι καθολικοί επίσκοποι ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας, απαιτώντας να ακυρωθεί η υπογραφή του νόμου, που ποινικοποιεί τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία κατά την πανδημία.

Στις 16 Απριλίου ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας Στίβεν Ντονέλι υπέγραψε την «κανονιστική πράξη», η οποία κατατάσσει στην κατηγορία του ποινικού εγκλήματος την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας κατά τη διάρκεια ισχύος των περιορισμών της καραντίνας, μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση «Сruxnow.com».

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ήδη προκαλέσει την αγανάκτηση του επικεφαλής της Διασκέψεως των καθολικών επισκόπων της Ιρλανδίας, ο οποίος θεωρεί ότι η απόφαση αυτή «παραβιάζει εν δυνάμει την ελευθερία του θρησκεύεσθαι και τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα».

«Οι ακριβείς διατάξεις είναι ασαφείς και κατά την πρώτη ανάγνωση φαίνονται δρακόντειες, ξεπερνώντας τους περιορισμούς που έχουμε ακολουθήσει σε όλη την πανδημία μέχρι σήμερα», ανέφερε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος Ίμον Μαρτίν από την Άρμα της Βορείου Ιρλανδίας.

Επίσης εξιστόρησε ότι οι καθολικοί επίσκοποι ζητούν την άμεση συνάντηση με τα μέλη της κυβερνήσεως, απαιτώντας «την αναστολή της ισχύος αυτής της βάναυσης νομοθετικής πράξεως».

«Μαζί με άλλες εκκλησίες εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο συνεργαζόμαστε πλήρως με παραρτήματα της δημοσίου υγείας. Παράλληλα συνέχεια διαβεβαιώναμε την κυβέρνηση ότι οι θρησκευόμενοι εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό την πνευματική τους ευημερία και θεωρούν πολύ σημαντική τη δημόσια ομολογία της πίστεώς τους», επεσήμανε ο αρχιεπίσκοπος.

Εν τω μεταξύ στις 27 Απριλίου στο Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να εκδικασθεί η υπόθεση που θα εφεσιβάλει την απαγόρευση των ιερών ακολουθιών. Παρόμοιες απαγορεύσεις σε μερικές περιφέρειες έχουν ήδη αναγνωρισθεί ως παράνομες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...