Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ο Πάπας προτείνει τον Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης

Ο πνευματικός αρχηγός της νέας τάξης πραγμάτων προτείνει για Νόμπελ τον μεγαλύτερο προδότη στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας

Συνέντευξη Τύπου που δημοσιεύεται στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού παραχώρησε ο αιρεσιάρχης Φραγκίσκος.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη που βαραίνει τη Πατρίδα μας και την Ιταλία τα τελευταία χρόνια.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση και για το πώς σχολιάζει την πολιτική Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό, αλλά και τα τείχη εντός Ευρώπης, αναφέρθηκε και στον δοσίλογο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέ6-66 Τσίπρα και στο Νόμπελ Ειρήνης.

"Μίλησα με έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομά του. Αλέξης Τσίπρας. Μου εξήγησε τα προβλήματα και στο τέλος μίλησε στην καρδιά μου λέγοντας: "Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφωνία. Αυτή η φράση του, αξίζει το Νόμπελ (Ειρήνης)".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το προς τα πού οδεύει η ΕΕ σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Πάπας στάθηκε στα δεινά του λαϊκισμού (έτσι χαραχτιρίζουν οι νεοταξίτες τον Πατριωτισμό).

"Βλέπω πολλούς ανθρώπους να πέφτουν θύματα του λαϊκισμού. Υπάρχει φόβος. Ο φόβος είναι η απαρχή των δικτατοριών. Ο Χίτλερ το εκμεταλλεύτηκε όλο αυτό και είδαμε τα αποτελέσματα. Η Ευρώπη χτίστηκε από τους μετανάστες, θα έπρεπε να τους ευγνωμονεί".
Οι συναντήσεις Πάπα με Τσίπρα

Για την ιστορία, ο Αλέ6-66 είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον αιρεσιάρχη στο Βατικανό το 2014, ως αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης, όταν και ζήτησε αναθεώρηση του μεταναστευτικού.

Η επόμενη συνάντηση τους ήταν το 2016, όταν ο αιρεσιάρχης είχε έρθει στην Ελλάδα και μετέβη στη Λέσβο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο για να στηρίξουν τις προσπάθειας στο προσφυγικό ζήτημα.

Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν το 2017 όταν ο πλανεμένος Πάπας είχε δεχθεί τους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ στην έδρα της για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ρώμης και είχε με όλους σύντομες συναντήσεις και συνομιλίες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...