Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Τέλος εποχής για τις ταυτότητες -Με ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

σχόλιο ID-ont: Πλησιάζει ο χρόνος. Πότε θα "βγάλουμε άμυνα;" Εάν ξεκινήσει η διαδικασία τότε είναι θα αργά για δάκρυα... Η προαιρετικότητα της ύπαρξης τσιπ επάνω στην ταυτότητα, θα μπορούσε να είναι μια πιθανή αποδεκτή λύση. Στοιχεία που ενισχύουν την ασφάλεια δεν τίθεται θέμα ότι χρειάζεται η ταυτότητα, το τσιπ όμως και οι ηλεκτρονικές του λειτουργίες είναι απαράδεκτα. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και μόνο εθελοντικά θα πρέπει να τοποθετείται επάνω στην ταυτότητα, αφού πρώτα ενημερωθούν αναλυτικά για τους κινδύνους οι πολίτες...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Επειτα από 60 χρόνια, οι αστυνομικές ταυτότητες που ξέραμε, αλλάζουν, καθώς πλέον θα εκδοθούν νέα δελτία ταυτότητας, που θα έχουν ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, αλλά και όλων των εγγράφων ασφαλείας.

Ήδη, εστάλησαν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος σε μεγάλο αριθμό ειδικευμένων φορέων, οι οποίοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους, που θα αξιολογηθούν και θα προχωρήσει η κατασκευή των νέων ταυτοτήτων. Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες που θα υποβάλουν ενδιαφέρον πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων να έχουν κατασκευάσει τέτοια έγγραφα σε άλλες τουλάχιστον δύο χώρες της Ε.Ε.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζεται ότι οι νέες ταυτότητες είναι μόνο ένα μέρος από αυτά που θα κατασκευαστούν, καθώς η δημιουργία του Ο.Π.Σ.Ε.Α. γίνεται, μεταξύ άλλων, και για λόγους οικονομίας και θα αναλάβει την κατασκευή όλων των εγγράφων ασφαλείας, στα οποία περιλαμβάνονται τα διπλώματα οδήγησης, όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών, αλλά και η αναβάθμιση των ελληνικών διαβατηρίων, που, ούτως η άλλως, θεωρούνται από τα ασφαλέστερα στον κόσμο.

Με τη δημιουργία του νέου Ο.Π.Σ.Ε.Α., οι νέες ταυτότητες και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των ευρωπαϊκών κανονισμών.
Σημειώνεται ότι η απόφαση της Ε.Ε. για την κατασκευή νέων ταυτοτήτων ελήφθη από τον περασμένο Νοέμβριο και τις επόμενες μέρες γίνεται κανονισμός. Από τη στιγμή εκείνη όλες οι χώρες μέλη έχουν περιθώριο 24 μηνών για να προχωρήσουν στην κατασκευή των εγγράφων ασφαλείας των πολιτών τους.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1, με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.

Ειδικότερα, με την Εκτελεστική Απόφαση C (2018) 7774 final της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (30/11/2018) καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές - πρότυπα για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τη χρήση βιομετρικών στοιχείων στα διαβατήρια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα των Κρατών Μελών.

Μεταξύ αυτών των προδιαγραφών περιλαμβάνεται για τις ταυτότητες ειδικός κωδικός και Ζώνη Ειδικής Ανάγνωσης, που θα αναγνωρίζεται από τα μηχανήματα σάρωσης στα αεροδρόμια, λιμάνια και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Από την κοινή απόφαση προβλέπεται, επίσης, η ενσωμάτωση chip (χωρίς επαφή) το οποίο θα εμπεριέχει τα βιομετρικά στοιχεία, δηλαδή, ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου και δύο δακτυλικά αποτυπώματα (αριστερός και δεξιός δείκτης).

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους παράγοντες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο σκοπός της αλλαγής ταυτοτήτων και των άλλων εγγράφων είναι «ο περιορισμός της πλαστογράφησης», αλλά κυρίως «ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης και της τρομοκρατίας», καθώς και «η ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας ανάμεσα στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ειδικά για τα διαβατήρια, όπως έγινε γνωστό, η αναβάθμιση συνίσταται στην ενσωμάτωση του τσιπ που υπάρχει ήδη, με τη μορφή που θα έχουν οι ταυτότητες, που είναι πιο εξελιγμένες.

Στα έντυπα ασφαλείας, την κατασκευή των οποίων θα έχει το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.), εκτός από τις ταυτότητες και τα διαβατήρια των Ελλήνων πολιτών, συγκαταλέγονται αναλυτικά:

* Διπλωματικά – Υπηρεσιακά Διαβατήρια,

* Ταξιδιωτικά Έγγραφα Σύμβασης του ΟΗΕ 1951 για πρόσφυγες,

* Ταξιδιωτικά Έγγραφα Σύμβασης του ΟΗΕ 1954 για απάτριδες,

* Άδειες Ικανότητας Οδήγησης (υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών),

* Άδειες Διαμονής Υπηκόων Τρίτων Χωρών (υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής),

* Άδειες διαμονής ενιαίου τύπου Ομογενών Αλβανίας – Τουρκίας (Δ/νση Αλλοδαπών ΑΕΑ),

* Άδειες Διαμονής Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας (Υπηρεσίας Ασύλου),

* Υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας Αστυνομικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που εκδίδει ταυτότητες χωρίς Μηχανική Ζώνη Ανάγνωσης, ταυτότητες που δεν ακολουθούν τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Αεροπλοΐας).

πηγή: http://id-ont.blogspot.com
http://makkavaios.blogspot.com/2019/04/blog-post_48.html
 

5 σχόλια:

 1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΑΡΩΜΕ! ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Εκκλησία της Ελλάδος και το Άγιον Όρος να ανακοινώσουνε την επίσημη θέση τους,στην παραλαβή ή μη παραλαβή των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Ιερώνυμος δεν έχει προβεί ούτε σε μία δήλωση συμπαράστασης των αραβορθόδοξων της Συρίας, ούτε έχει αναφερθεί ποτέ στους απαχθέντες από μισθοφόρους της Δύσης Σύρους επισκόπους. Πολύ φοβάμαι, πως παρόμοια ατάση θα τηρήσει και σ'αυτό το ζήτημα η ηγεσία της ελλαδικής εκκλησίας. Ίσως αντιτείνεται, πως ισχύει το συνοδικό σύστημα. Τα τελευταία χρόνια βαδίζουμε στα χνάρια του καισαροπαπισμού. Π.χ για το ζήτημα των Σκοπίων η στάση πολλών Μητροπολιτών ήταν επαμφοτερίζουσα. Δεν αναφέρομαι στους γνωστούς και μη εξαιρετέους οικουμενιστές. Το προαιρετικό του πράγματος θα ήταν πράγματι αποδεκτό απ'όλους, αλλά ποιός θα επέλεγε την ηλεκτρονική σκλαβιά, εάν είχε δυνατότητα να αρνηθεί; Έχω την εντύπωση, πως η νομικώς διάτρητη ποινή που επιβλήθηκε στους Εσφιγμενίτες, δεν είναι άσχετη με την νέα ταυτότητα. Μάλλον ως προειδοποίηση το εκλαμβάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ἄν ἀποφασίσουν φέτος γιὰ τὶς ταυτότητες,θὰ τοὺς προλάβουν τὰ γεγονότα.
  Ὅπως καὶ νὰ ἔχει,τέτοια ταυτότητα δὲν βγάζω-ἐδῶ δὲν βγάζω κάρτα διαδρομῶν μὲ 30
  καὶ προτιμῶ νὰ βγάζω εἰσητήριο...........ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.......
  Καλλ,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σκλάβους μας θέλουν, αυτές οι καρτούλες και τα μηχανηματάκια τι ειναί? Εξοικιώνουν τον κόσμο σιγά για να μην καταλάβει τίποτα,εύχομαι να μην τις πάρει κανείς έλληνας και άνθρωπος,αλλά αν αναλογιστεί κανείς τη στάση που κρατάνε κάποιοιυποτίθεται μορφωμένοι άνθρωποι, των οποίων ο ρόλος είναι καταλυτικός δε φαίνεται διόλου περίεργο εύχομαι να βοηθήσει εμάς όλους ο Θεός να υπομείνουμε μέχρι τέλους απένατι στο πλέον σατάνικο και διεστραμμένο σύστημα και τους μπράβους του σατανά,αν θέλετε να προσεύχεστε και για εμένα στον κύριο, ώστε να επεμβαίνει εκεί που δεν μπορώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...