Σάββατο 27 Απριλίου 2019

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων απαγόρευσε στους σχισματικούς Ουκρανούς να λειτουργήσουν το Πάσχα στους Αγίους Τόπους


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος απαγόρευσε στα μέλη της μη κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, που αναγνώρισε το Φανάρι, να πραγματοποιήσουν λειτουργίες-ακολουθίες το Πάσχα στους Αγίους Τόπους.

Ο πατριάρχης Θεόφιλος Γ δεν θα επιτρέψει στους διαφωνούντες από την Ο.Α.Κ. να εισέλθουν στην Αγία Γη στην λειτουργία του Πάσχα, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του πατριάρχη Κυρίλλου, πρωθιερέας Αλέξανδρος Βολκόφ.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν επιτρέπει στους σχισματικούς να προσκυνήσουν τα ιερά που βρίσκονται στην κανονική επικράτεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων », μεταφέρει τις δηλώσεις του το Interfax-Religion. « Ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ δεν επιτρέπει κανέναν εορτασμό, ακόμη και προσευχή, εκπροσώπων αυτών των σχισματικών δομών ».

Ο πρωθιερέας πρόσθεσε ότι υπήρξαν ήδη προσπάθειες από την OCU να συμμετάσχει σε κοινή θεία λειτουργία στους Αγίους Τόπους.

Νωρίτερα φέτος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι δέχεται πίεση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να το αναγκάσουν να αναγνωρίσει την OCU…

Οπότε το Αντιοχείας είναι κάθετο δεν θα τους αναγνωρίσει ποτέ τους Ουκρανούς σχισματικούς, το Ιεροσολύμων δείχνει άτεγκτο, απομένει από την Ανατολή το Αλεξανδρείας που σίγουρα δεν θα θελήσει ν΄απομονωθεί..Άρα η Ανατολή σύσσωμη λέει όχι στη διακωμώδηση θεσμών, υποτίμηση νοημοσύνης και κατάργηση χιλιετούς και πλέον ορθόδοξης ιστορίας του σλαβικού κόσμου που επιχείρησε το Φανάρι. Από την άλλη καμιά Τοπική Εκκλησία δεν έχει αποδεχθεί ως τώρα τους εγκάθετους σχισματικούς του Κίεβου.

https://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...