Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Μίσος για το Άγιο Φως από την κυβέρνηση των αντιχρίστων

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος αποκαλύπτει το βρώμικο παιχνίδι της συμμορίας τσίπρα

σχόλιο Γ.Θ : Η απέχθεια του τσίπρα για το Άγιο Φως θυμίζει την απέχθεια που θα νιώθουν οι κολασμένοι για το Φως της Θεότητος το οποίο θα το νιώθουν ως πυρ της κόλασης...
Καλή μετάνοια τσιπράκο...«Με «εντολή άνωθεν» υποβαθμίζεται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία η Τελετή Υποδοχής του Αγίου Φωτός, για το οποίο τη τελευταία στιγμή αποφασίστηκε ότι δεν θα φτάσει στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος παραλαμβάνει παραδοσιακά το Άγιο Φως ενημερώθηκε για την αλλαγή αργά χθες το βράδυ, ενώ ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος στη περιφέρεια του οποίου τελικά θα αφιχθεί το Άγιο Φως ενημερώθηκε για τη εξέλιξη αυτή από το Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου Ορθοδοξία μέχρι χθες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος γνώριζε ότι το Άγιο φως θα έφτανε το απόγευμα σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα γινόταν η τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγούς κράτους και θα το παρελάμβανε, όπως κάθε χρόνο.

Αργά χθες, βράδυ ενημερώθηκε ότι το πρόγραμμα αλλάζει κι ότι το Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελευσίνα. Σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπόλαρη, ο υφυπουργός Εξωτερικών του είπε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους αλλαγής του σχεδίου, και πώς πρόκειται για άνωθεν εντολή.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μητρ. Μεσογαίας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, έκανε λόγο για περιφρόνηση και εμπαιγμό της Εκκλησίας, και για το λόγο αυτό -τόνισε- αρνήθηκε να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία και δεν επιβιβάστηκε το πρωί στο αεροσκάφος.

Ό Σεβασμιώτατος αποκάλυψε, ότι δεν υπήρξε ούτε έχει υπάρξει επίσημο έγγραφο που να ενημερώνει την Ιερά Σύνοδο για την αιφνίδια αυτή αλλαγή, και πώς ο ίδιος ενημέρωσε την ιερά Σύνοδο.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι η αστυνομία του αεροδρομίου ενημερώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι και ανακοίνωσε ότι αίρονται όλα τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει αποσταλεί ούτε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Επίσης, εξέφρασε την απορία του αλλά και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο κόσμος που είχε λάβει σχετικές άδειες για να παραστεί στο αεροδρόμιο δεν έχει ειδοποιηθεί. Αδεια να μπουν στο χώρο του αεροδρομίου για να παραστούν στην τελετή έλαβαν 120 αυτοκίνητα και 14 πούλμαν.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια «απάντηση» της κυβέρνησης στην στάση της Εκκλησίας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές, απάντησε «εσείς μπορείτε να τα λέτε αυτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα στη μεταφορά του Αγίου Φωτός ανά την Ελλάδα, καθώς η Aegean είχε προγραμματίσει 14 έκτακτα δρομολόγια, ενώ το πρόγραμμα είναι στον αέρα. Η αεροπορική εταιρεία θα μεταφέρει το Αγιο Φως με ελικόπτερο από την Ελευσίνα στο Ελ. Βενιζέλος.

«Σε κάποιες εκκλησίες είναι πιθανό να μην φθάσει εγκαίρως» , το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, έλεγαν χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ επισήμαιναν ότι η ξαφνική αλλαγή στο πρόγραμμα δείχνει ανεξήγητο οργανωτικό μπάχαλο, τη στιγμή μάλιστα που πιστοί είχαν ναυλώσει πούλμαν για το αεροδρόμιο της Αθήνας, ώστε να είναι παρόντες στην υποδοχή του Αγίου Φωτός και την απόδοση τιμών αρχηγού κράτους, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθησα προκαλεί το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, στη περιφέρεια του οποίου θα φθάσει το Άγιο Φως, ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή από το Πρακτορείο Ορθοδοξία:

«Εκπλήσσομαι και απορώ. Μένω ενεός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης για το ίδιο θέμα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Μάρκος Μπόλαρης, μίλησε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» επί της φετινής αφής του Αγίου Φωτός, στέλνοντας επίκαιρο εορταστικό μήνυμα από την αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου

Ωστόσο, ο κ. Υπουργός απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση της δημοσιογράφου, όταν ερωτήθηκε για ποιο λογο φέτος, την τελευταία στιγμή, αποφασίσθηκε να μην γίνει η υποδοχή του φωτός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τιμές αρχηγού κράτους.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...