Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Φρίκη στην Ουκρανία! Πέταξαν στον δρόμο την Αγία Κοινωνία οι σχισματικοί που αναγνώρισε το Φανάρι!

‘Εχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση στην Ουκρανία και η Εκκλησία που αναγνώρισε το Φανάρι, το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Δεν έχουνε τέλος οι αθλιότητες των σχισματικών της Ουκρανίας. 
 
Στις τελευταίες εκλογές που είχαν διεξαχθεί στην Ουκρανία, κληρικός της υποτιθέμενης εκκλησίας που αναγνώρισε το Φανάρι και ο εκπεσών Κύπρου, απειλούσε ότι όποιος δεν ψηφίσει τον Ποροσένκο θα πάει στην κόλαση!!

Ο δε επικεφαλής της «νέας αυτής ψευτοεκκλησίας», Επιφάνιος χαρακτήρισε συνεργάτη των Ναζί, τον Stepan Bandera «μια μεγαλοφυΐα του ουκρανικού εθνικού πνεύματος». Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Εθνικό Αγροτικό Πανεπιστήμιο του Lviv, απόφοιτος του οποίου ήταν ο Bandera.

«Η ιστορία του πανεπιστημίου δείχνει ότι μεταξύ των αποφοίτων του υπήρχαν πολλοί που πραγματικά, όχι με λόγια, αλλά με δουλειά, που αγάπησαν την ουκρανική γη και τον λαό τους, μεταξύ των οποίων αξίζει να σημειώσουμε και να θυμηθούμε τη μεγαλοφυία του ουκρανικού εθνικού πνεύματος Stepan Bandera.», δήλωσε ο επικεφαλής της που αναγνώρισε ο εκπεσών Κύπρου!

Σύμφωνα με τον ίδιο, για κάποιον η λέξη «Banderovets» είναι καταχρηστική, ενώ για τους Ουκρανούς είναι «τιμή».

Ο Στέπαν Μπαντέρα επικεφαλής της «Οργάνωσης των Ουκρανών Εθνικιστών» (Απαγορευμένη στη Ρωσία), έδρασε στα μέσα του 20ου αιώνα. Η πολεμική πτέρυγα της οργάνωσης ήταν ο «Ουκρανικός στρατός αναγκών» , ο οποίος σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 1942. Δούλεψε κυρίως στη Δυτική Ουκρανία και πολέμησε εναντίον των Ρωσικών στρατευμάτων, συνεργαζόμενος με τους Ναζί. Μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, συνέχισε να ενεργεί κατά της σοβιετικής κυβέρνησης με εξτρεμιστικές μεθόδους

Και πάμε στα χειρότερα….

Ο ιερέας και οι πιστοί της κανονικής Εκκλησίας της Αγίας Προστασίας στο χωριό Κουροζβάνι της βορειοδυτικής Ουκρανίας υπέφεραν επανειλημμένα στα χέρια εγκεκριμένων από το Φανάρι σχισματικών-εθνικιστικών ακτιβιστών τις τελευταίες εβδομάδες. Αφού οι εγκάθετοι κατέλαβαν την εκκλησία, οι πιστοί άρχισαν να προσεύχονται στο σπίτι του ιερέα τους, αν και οι ακτιβιστές προσπάθησαν να καταλάβουν και το σπίτι του ιερέα και πριν από μία εβδομάδα.

Η φρίκη όμως έχει να κάνει αφότου οι ασεβείς ακτιβιστές της σχισματικής εκκλησίας έσπασαν τις πόρτες στην εκκλησία του σπιτιού και έσυραν όλη την περιουσία της κοινότητας στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Τράπεζας και του αίματος του Χριστού, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (UOJ).

Το Φανάρι και ο εκπεσών Κύπρου έχουν καταλαβαίνει τι έχουν πράξει;

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...