Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Άφθες στο στόμα: Ποιο λαχανικό τις εξαφανίζει σε χρόνο μηδέν!

σχόλιο Γ.Θ : Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Είναι όμως πιο επίπονος... Λίγο οινόπνευμα σε μπατονέττα και στην συνέχεια στην πληγή της άφθας. Με δύο τρεις φορές η άφθα καυτηριάζεται και επουλώνεται

Ποιο λαχανικό εξαφανίζει τις άφθες; Οι άφθες είναι οι μικρές άσπρες ή κίτρινες πληγές που τσούζουν και εμφανίζονται στο εσωτερικό του στόματος, κάτω από τη γλώσσα, στο μάγουλο ή και στα χείλη…

O λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις άφθες είναι άγνωστος, αν και κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις.

H επικρατέστερη είναι ότι πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα. O οργανισμός δηλαδή δεν αναγνωρίζει το βλεννογόνο του στόματος ως δικό του και του επιτίθεται. Ένας άλλος βασικός παράγοντας για την εμφάνιση του προβλήματος είναι η κληρονομικότητα.

Οι άφθες εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες και στα παιδιά. Μετά τα 30 μειώνονται η συχνότητα και η ένταση εμφάνισής τους.

Tο καρότο, πλούσιο σε καροτένια και βιταμίνη C, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση.

Για να επουλωθούν γρήγορα οι άφθες, βράστε 2 καρότα για 15 λεπτά σε 2 φλιτζάνια νερό και, αφού αφήσετε το νερό να κρυώσει, κάνετε με αυτό στοματικές πλύσεις.
Για τον ίδιο σκοπό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα φύλλα του καρότου. Bράστε μία φούχτα καλά πλυμένα φύλλα καρότου σε λίγο νερό, αφήσετε τα να «κάτσουν» για 15 λεπτά και σουρώστε, όπως αναφέρει το bioolymbus.gr.

Aν κάνετε με το αφέψημα στοματικές πλύσεις πρωί και βράδυ, οι άφθες θα «σβήσουν» γρήγορα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...