Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού: Τριτοκοσμικές εικόνες, φτώχεια και άστεγοι στο κέντρο του Λος Άντζελες

σχόλιο Γ.Θ : Όσο υπάρχει το Δυτικό πολιτειακό σύστημα της ψευτοδημοκρατίας, τόσο θα υπάρχει και ο καπιταλισμός. Αυτά τα δύο πάνε μαζί.
Μακάρι να ζήσει η ανθρωπότητα την απελευθέρωση και την αληθινή δημοκρατία


Βουνά από χαρτοσακούλες και σκουπίδια, χιλιάδες αυτοσχέδιες σκηνές αστέγων και εκατοντάδες κακοντυμένοι άνθρωποι, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, χωρίς στέγη να περιφέρονται στους δρόμους ζητιανεύοντας. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Λος Άντζελες, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια των φετινών χριστουγεννιάτικων εορτών.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τριτοκοσμικές εικόνες από το κέντρο της “πόλης των αγγέλων” αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα μιας κατάστασης που ολοένα και επιδεινώνεται στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Υπολογίζεται ότι μόνο στην περιοχή Skid Row του κέντρου της πόλης υπάρχουν περίπου 20.000 άστεγοι. Ακόμη όμως και σε εύπορες περιοχές της πόλης, όπως η περίφημη Σάντα Μπάρμπαρα, η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο, καθώς η αύξηση στις τιμές ενοικίασης και αγοράς κατοικίας έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους να κοιμούνται στα… αυτοκίνητα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στην περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα υπάρχουν 23 πάρκινγκ αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τέτοιου είδους ανάγκες.


https://atexnos.gr/το-αληθινό-πρόσωπο-του-καπιταλισμού-τ/
https://katohika.gr/diethni/alithino-prosopo-tou-kapitalismou-tritokosmikes-eikones-ftoxeia-kai-astegoi-sto-kentro-tou-los-antzeles/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...