Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πούτιν προειδοποιεί για αύξηση των προσπαθειών «διείσδυσης» των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη Ρωσία

Σαφή προειδοποίηση έστειλε ο Πούτιν στην ρωσική κοινότητα πληροφοριών, για πολύ αυξημένη δράση αμερικανικών, βρετανικών και γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών εντός ρωσικού εδάφους.

«Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και είναι αναγκαία η συνεχής αποτροπή των προσπαθειών τους» , είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στον εορτασμό της Ημέρας των εργαζομένων των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Μια μεγάλη ευθύνη για τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας και πληροφοριών, είναι να τεθεί ένα αξιόπιστο φράγμα σε εξωτερικές παρεμβάσεις στην κοινωνική και πολιτική ζωή μας, αλλά και να καταστείλουμε τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών εξωτερικού, οι οποίες ,…αυτό δεν είναι μυστικό…προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να ενισχύσουν το έργο τους στη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σημείωσε πως «επιδέξιο και λεπτό» επιχειρησιακό έργο πρέπει να υλοποιούν οι αξιωματικοί ασφάλειας, δίνοντας βάση στην «αναπαραγωγή πληροφοριών εξωτερικού, σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς.»

Ο Πούτιν ζήτησε τη συνέχιση αυτού του έργου, ενισχύοντας τόσο την δράση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αλλά και την ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής ασφάλειας της Ρωσίας.

«Οι εργασίες για την καταστροφή των δικτύων οικονομικών τρομοκρατών, εγκληματιών και εξτρεμιστών που προσπαθούν να επηρεάσουν τους νέους, πρέπει να είναι διεξοδικές και επίμονες», τόνισε ο ίδιος .

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι φέτος, χάρη στις υπηρεσίες ασφαλείας, ήταν δυνατό να «χαλάσουν» τα σχέδια για την προετοιμασία περισσότερων από 60 εγκλημάτων τρομοκρατικής φύσης.

«Η διεθνής τρομοκρατία σήμερα είναι φανατικά μοναχική , με πολύπλοκα δίκτυα, συνωμοτικές δομές και με την ύπαρξη των λεγόμενων «αδρανών πυρήνων», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εξουδετερώνει σε μεγάλο βαθμό τα κέντρα της διεθνούς τρομοκρατίας σε συνεργασία με άλλες χώρες, αλλά και «με όλους όσους είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια απειλή, και είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες».
«Αναμένω ότι για κάθε εργασία σας θα προσπαθήσετε να έχετε υψηλά αποτελέσματα, να ενεργείτε σταθερά, άκρως επαγγελματικά και αποτελεσματικά», κατέληξε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Η προειδοποίηση του Πούτιν αφορά και την δράση στην αχανή ρωσική επικράτεια πρακτόρων της νέας τάξης πραγμάτων που επιδιώκουν κάνοντας τα πάντα , για να διαβάλουν το καθεστώς και να προκαλέσουν πρόβλημα στην χώρα.

Επίσης οι ρωσικές αρχές αναφέρουν διασυνδέσεις της ρωσικής αντιπολίτευσης με την δύση και ειδικά τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ νωπό είναι ακόμη το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με την συλλογή δειγμάτων γονιδίων από Ρώσους πολίτες από εταιρεία που είχε σχέση με την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Για αυτό και ο Πούτιν έχει δημιουργήσει την «εθνική φρουρά» και ελέγχει όσο μπορεί το εσωτερικό της χώρας σε ένα ανελέητο αγώνα κατά των νεοταξιτών «καλικατζάρων» και άλλων «προθύμων».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...