Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Δίκη Siemens: «Έδωσε» Σημίτη η γραμματέας Χριστοφοράκου – Αποκαλύψεις για «δώρα» σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ο αρχιερέας της διαπλοκής πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης
και οι συναντήσεις του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της μίζας της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και συναντήσεις στελεχών της τότε κυβέρνησης μπήκαν στο στόχαστρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η σύμβαση της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ το 1997, καθώς για πρώτη φορά τέθηκαν υπόψη της Δικαιοσύνης από την γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου τα ημερολόγια της για εκείνη την περίοδο.
Η γραμματέας του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens, Αικατερίνη Τσακάλου, προσκόμισε στο δικαστήριο τα επαγγελματικά της ημερολόγια για τα έτη 1997 και 1998, τα οποία ουδέποτε είχαν έρθει ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς η μάρτυρας δεν τα είχε βρει νωρίτερα.
Έτσι η κ. Τσακάλου, που κατόπιν παρότρυνσης της Έδρας έψαξε και βρήκε τα δύο ημερολόγια επανήλθε σήμερα στο δικαστήριο στο οποίο παρέδωσε τα δύο στοιχεία.
Η κ. Τσακάλου είπε πως ο Σημίτης ενόσω υλοποιούνταν η σύμβαση “8002” για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ είχε συναντηθεί με τον Χριστοφοράκο τουλάχιστον έξι φορές μέσα στο 1997 στο Μαξίμου και περίπου οκτώ φορές το επόμενο έτος.
Στο ημερολόγιο της κ. Τσακάλου έχουν καταγραφεί επίσης, σύμφωνα με την μάρτυρα, συναντήσεις και άλλων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον τότε προϊστάμενο της, όπως αυτές με τον νυν κατηγορούμενο Θόδωρο Τσουκάτο αλλά και με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου.
Η κ. Τσακάλου διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις του Χριστοφοράκου με τον Σημίτη έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρώην προϊστάμενός της -σύμφωνα με τη μάρτυρα- συναντούσε όχι μόνο τον Σημίτη αλλά και την γραμματέα του τότε πρωθυπουργού κ. Κωστοπούλου.
Ανέφερε μάλιστα πως και η ίδια είχε πάει πολλές φορές στο Μαξίμου και είχε συναντήσει την γραμματέα του Σημίτη στο πλαίσιο των καθηκόντων της και σύμφωνα με τις εντολές του Χριστοφοράκου “για δημιουργία καλών σχέσεων”.
– Εισαγγελέας: Για τις συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με την κ. Κωστοπούλου γνωρίζετε κάτι παραπάνω;
Α. Τσακάλου: Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συζητούσε μαζί της. Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι μετέφερε θέματα που αφορούσαν project της εταιρείας με το Δημόσιο.
– Εισαγγελέας: Σας είχε πει ποτέ ο κ. Χριστοφοράκος για τις επαφές του με τον πρωθυπουργό;
Α. Τσακάλου: Όχι.
– Εισαγγελέας: Σας είχε πει μήπως η κ. Κωστοπούλου;
Α. Τσακάλου: Στις συναντήσεις μου μαζί της δεν θίχτηκε ποτέ το τι συζητούσε ο Χριστοφοράκος με τον πρωθυπουργό. Ήμασταν και οι δυο επαγγελματίες. Διατηρούσα μαζί της μια φιλικό- επαγγελματική σχέση και δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε τέτοια θέματα.
Στα ημερολόγια της μάρτυρα καταγράφηκαν, επίσης το επίμαχο διάστημα, συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη, αλλά και τον άλλοτε αποκαλούμενο «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η κ. Τσακάλου -και έχουν καταγραφεί στις αντζέντες-, ο Μιχ. Χριστοφοράκος είχε συναντηθεί τουλάχιστον 11 φορές το 1997 με τον κ. Τσουκάτο, ραντεβού τα οποία συνεχίστηκαν και το 1998 αλλά και το 1999.
– Εισαγγελέας: Ο κ. Χριστοφοράκος δήλωνε ότι είδε τρεις φορές τον κ. Τσουκάτο. Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα;
Τσακάλου: Δεν θέλω να κάνω εγώ χαρακτηρισμούς. Τα πραγματικά στοιχεία είναι αυτά των σημειώσεων μου.
– Εισαγγελέας: Στις 7.10.1998 έχετε σημειώσει μια λίστα με ονόματα που περιλαμβάνει τα ονόματα Κόκκαλης, Σαραντόπουλος, Τσουκάτος, Π. Τζανετάκης, Παπαντωνίου, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Χρυσολούρης. Δίπλα σε αυτή τη λίστα υπάρχει η ένδειξη «CL10». Τι είναι το CL10;
Α. Τσακάλου: Ήταν οδηγία του κ. Χριστοφοράκου να τους στείλω αυτό το κινητό.
– Εισαγγελέας: Τι ήταν αυτό το κινητό;
Α. Τσακάλου: Το συνήθιζε ο κ. Χριστοφοράκος μέσα στο πλαίσιο των καλών σχέσεων να κάνει δώρο τα νέα μοντέλα της εταιρείας.
– Εισαγγελέας: Η κ. Γιουμπέκα που αναφέρετε ποια είναι;
Α. Τσακάλου: Η γραμματέας του κ. Παπαντωνίου.
Η δίκη σήμερα διεξαγόταν χωρίς θέρμανση με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι συνήγοροι που λόγω ψύχους κάθονταν στα έδρανα με παλτό και γάντια, γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες αλλά και γέλια όταν ο πρόεδρος ανήγγειλε την διακοπή του μεσημεριού
Πρόεδρος: Θα διακόψουμε σε λίγο να πάμε να πιούμε κανένα τσάι, ή κανένα …σαλέπι για να ζεσταθούμε.
Συνήγορος: Δεν είναι εικόνα αυτή. Εσείς έχετε αερόθερμο κάτω από την έδρα και εμείς είμαστε εδώ κουκουλωμένοι με παλτό και γάντια. Σε αυτές τις συνθήκες ψύχους δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, θα αποχωρήσουμε.
Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 17 Ιανουαρίου.


 http://www.protothema.gr

1 σχόλιο:

 1. TO BIBΛΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΔΩΡΕΑΝ...
  KAI ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ,
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ???

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΠΤΡΑΣΙΝΩΝ "ΣΩΤΗΡΩΝ" ???

  KAI ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ???

  Σάλο έχει προκαλέσει το βιβλίο της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου που κυκλοφόρησε (ΔΩΡΕΑΝ) με την Realnews.

  «Με τον "Λαλάκη" ( ??? )είχαμε συνεχώς δουλειές, γιατί δεν τέλειωναν ποτέ οι ανάγκες του», αποκαλύπτει η συγγραφέας, η οποία σημειώνει ότι «ο Λαλάκης είχε αδυναμία στις... σακούλες σκουπιδιών και στις “εξαγωγικές δαπάνες”. Η πλάκα είναι που το παίζει θιγμένος τώρα και θα προσφύγει -λέει- στη Δικαιοσύνη για αποκατάσταση του ονόματός του», γράφει στις σελίδες του βιβλίου της η Αικ. Τσακάλου.

  Από την ιστορία δεν λείπει ούτε ο "Τζορτζ Κλούνεϊ" (???) , «γιατί ήταν στο πόστο που μας αφορούσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας. Αυτός άφησε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε τη γραμματέα του. Πολύ πρωτότυπο! «Ο Κλούνεϊ ήταν ένα από τα... χιλιοταϊσμένα παιδιά, που το παίζει high σήμερα με ύφος ακέραιου», σημειώνει η Αικ. Τσακάλου.

  Μάλιστα, το «αλισβερίσι» γινόταν σε σουίτα ξενοδοχείου, γράφει η Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία αναφέρει ότι ο Σταματάκος (ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ) τής είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα για την ταινία με γνωστούς Ελληνες «μαϊντανούς», που θα κέρδιζε αργότερα πολλά Οσκαρ! «Μου είχε πει», αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου, ότι «θα τους μαγειρέψω πλάκα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το όνομα Σταματάκος...».

  Πάντως, η συγγραφέας συχνά - πυκνά κάνει αναφορές στη «"Δρακουλίνα" ( ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ... ) που βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο» και ο Σταματάκος αναθέτει στη γραμματέα του να μην της λείψει τίποτα, ενώ σε άλλο αναφέρει πως «μέχρι και Jeep έκανε δώρο στον άνδρα της δρακουλο-κόρης».

  Στην αφήγηση της ιδιαιτέρας του Mr. Siemens για τα «ραντεβού» του... Σταματάκου περιλαμβάνεται και εκείνο, κατά το οποίο ο «ήρωας» του βιβλίου «συνέφαγε και με τον εργατοπατέρα, ονόματι "Ράπτη" (???). Τι άλλο να δει πια αυτή η χώρα...», αναρωτιέται η συγγραφέας, η οποία καλεί τους αναγνώστε της να φανταστούν την εξής εικόνα: «Τον εργατοπατέρα με έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του κεφαλαίου...».

  Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η ιστορία παίρνει ενδιαφέρουσα τροπή όταν «με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, όπως λέμε άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Φύγανε εκατομμυριούχοι οι προηγούμενοι, με πρώτο μάγκα τον "Λαλάκη" , και ήρθαν τα άλλα πεινασμένα αδηφάγα λεβεντόπαιδα να μας σώσουν...», γράφει η Αικ. Τσακάλου.

  Πάντως, η ίδια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια της ιστορίας πολλά προβλήματα, θα την απειλήσουν... «Είναι φοβερό να ακούω μέσα από τη γραμμή του τηλεφώνου για τον θάνατό μου που έρχεται...», θα γράψει, ενώ θα βρεθεί και στον Λευκό Οίκο, όπου θα την ανακρίνουν...

  real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=68904&catID=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...