Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Βγαλμένο από το Star Wars το νέο Ρωσικό Drone

H ρωσική αμυντική βιομηχανία Kalashnikov έκανε επίδειξη του νέου «ιπτάμενου αυτοκινήτου» της σε αξιωματούχους και ΜΜΕ.

Το όχημα θυμίζει τις ιπτάμενες μοτοσυκλέτες στην κινηματογραφική «Επιστροφή των Τζεντάι»!

Η ιπτάμενη μηχανή η οποία δεν έχει βαπτιστεί ακόμα διαθέτει 16 έλικες, ενώ μπορεί να έχει στρατιωτικές εφαρμογές, όπως αναγνωρίσεις, διαβιβάσεις και άλλες.

Ο ρωσικός Τύπος την ονόμασε «ιπτάμενο αυτοκίνητο» και τα οκτώ ζεύγη έλικες παράγουν την άντωση. Είναι τοποθετημένοι πάνω σε έναν μονοθέσιο μεταλλικό σκελετό και το όχημα ελέγχεται με δύο μοχλούς joystick.

Παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα από στελέχη της Kalashnikov Concern, κλάδο του αμυντικού γίγαντα Rostec, που έχει πάρει το όνομα του σχεδιαστή του AK-47, στρατηγού Mikhail Kalashnikov.

Το φουτουριστικό ιπτάμενο όχημα μοιάζει με μεγάλο drone και ο πιλότος του ελέγχει το όχημα με ένα ειδικό χειριστήριο.

Η εταιρεία της Ρωσίας δεν αποκάλυψε τον λόγο που κατασκεύασε το όχημα και για ποια χρήση το προορίζει, αλλά κάτι μας λέει πως τα όπλα αλλάζουν και θα δούμε πολλά καινούρια πράγματα, ειδικά σε περίπτωση ξεσπάσματος τρίτου παγκοσμίου πολέμου, κάτι που απεύχεται η ανθρωπότητα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχει σε αυτό χώρος για τοποθέτηση φορτίων οπότε ίσως χρησιμοποιείται, μεταξύ των άλλων, για μεταφορά πολεμικού υλικού στα πεδία των μαχών.

Ωστόσο, στους ελεύθερους χώρους μπορούν να προσαρμοστούν οπλικά συστήματα και το όχημα να μετατραπεί σε μια ιπτάμενη πολεμική μηχανή.

Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά, καθώς οι Ρώσοι, ως γνωστόν, λένε λίγα και κάνουν περισσότερα, κατά την πάγια τακτική τους!

Ένα είναι το σίγουρο: Ο «Τσαρ Βλαντ» μας εξέπληξε και πάλι!



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...