Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μάχη βγαλμένη από τα χαρακώματα του Στάλινγκραντ: 29 Ρώσοι εναντίον 1.000 τζιχαντιστών με αμερικανική καθοδήγηση στη Χάμα


Του Βασίλη Καπούλα

Ηταν μια μάχη βγαλμένη από τα χαρακώματα του Στάλινγκραντ. 29 Ρώσοι της Στρατιωτικής Αστυνομίας πολιορκήθηκαν στη Χάμα από 1.000 τζιχαντιστές μετά από αιφνιδιαστική και οργανωμένη επίθεση συντονισμένη από τους Αμερικανούς
προκειμένου να καθυστερήσει η προέλαση στην Deir Ezzor κατά παράβαση της συμφωνίας εκεχειρίας. Αυτό που ακολούθησε δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά ακόμη και στον πόλεμο της Συρίας μέχρι τώρα. Εικόνες αποκάλυψης με μαζική σφαγή 850 τζιχαντιστών…

Το αποτέλεσμα: 187 κατεστραμμένα οχήματα, περίπου 850 τρομοκράτες νεκροί, 11 άρματα μάχης , τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, 46 πυροβόλα , πέντε όλμοι , εκατοντάδες όπλα τα οποία καταστράφηκαν σε μια περίοδο 24-ωρών από τη ρωσική αντεπίθεση.

Η Ρωσία βομβάρδιζε ανηλεώς για ατελείωτες ώρες με μαχητικά, πολεμικά ελικόπτερα, έπληττε στόχους με πυραύλους κρουζ kalibr από υποβρύχια κτλ. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ακόμη και 4 ημέρες μετά το συμβάν με αποτέλεσμα να σκοτώσουν και 100 μισθοφόρους της Τουρκίας της ισλαμιστικής οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ.

Σκοπός των τζιχαντιστών ήταν να συλλάβουν 29 Ρώσους στρατιώτες για να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την Μόσχα.

Δεν ήταν μια κανονική μάχη αλλά μια τιτάνια μάχη στην ουσία μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών.

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έδρασε αστραπιαία αποστέλλοντας δύναμη Spetsnaz του γνωστού Καντίρωφ , που θεωρούνται και όχι άδικα τα «σκυλιά του πολέμου», οι οποίοι με την συνδρομή των ειδικών δυνάμεων «Τίγρης» και της Αεροπορίας τους εξουδετέρωσαν πλήρως, αφήνοντας πίσω τους 850 νεκρούς και πολλούς βαριά τραυματίες.

Τρεις Ρώσοι κομάντος τραυματίστηκαν ενώ διεξήγαγαν καταδρομική επιχείριση απεγκλωβισμού Ρώσων στρατονόμων στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που είχαν περικυκλωθεί από υπέρτερες δυνάμεις τζιχαντιστών της Ταχρίρ Αλ Σαμ, δηλαδή του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εκπρόσωπος αντιστράτηγος,Σεργκέι Ρούντσκο, ανέκφραστος δήλωσε για το γεγονός ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι πληρεξούσιοι τους στην Αλ Κάιντα , είχαν μια πολύ, πολύ κακή μέρα.

Ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός παρέθεσε τα γεγονότα και τίποτα άλλο παρά πάνω μιλώντας ξεκάθαρα για αμερικανική πανωλεθρία και τεράστιο φιάσκο.

Σύμφωνα με τον Rudsko, οι Τζιχαντιστές σε σκηνοθεσία των χειριστών τους στην «Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ», προέβησαν σε παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, ξεκινώντας επίθεση με άρματα μάχης και πυροβολικό κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων βόρεια της Χάμα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσουν την προέλαση του Συριακού Στρατού.

Ένα βασικό μέρος του σχεδίου της CIA ήταν η σύλληψη των 29 Ρώσων στρατιωτών που θα έφερνε σε αμηχανία τη Ρωσία και τον Πούτιν.

Οι 29 Ρώσοι είχαν παγιδευτεί για αρκετές ώρες από τους Τζιχαντιστές και πολεμούσαν σαν «σκυλιά» κάνοντας χρήση όλων των όπλων που είχαν στην διάθεση τους στο τιτάνιο αγώνα για την επιβίωση τους.

Δείτε εδώ εικόνες από την σκληρή μάχη που δόθηκε. Τα μέλη της Στρατιωτικής Αστυνομίας χρησιμοποίησαν ως ασπίδα τα τεθωρακισμένα που διέθεταν ενώ έλαβαν βοήθεια από μια τοπική φυλή που είχε προσχωρήσει στη συμφωνία εκεχειρίας. Η μάχη που δόθηκε ήταν τιτάνια καθώς και ο οπλισμός τους δεν ήταν ιδιαίτερα βαρύς.

















Στο τέλος, μια (Ρωσική μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων) που εν μέρει αποτελούνταν από «πολίτες του Βόρειου Καυκάσου δηλαδή Τσετσένους, διέσπασε τις γραμμές των Τζιχαντιστών σκορπίζοντας τον όλεθρο και τον πόνο και γεμίζοντας την περιοχή με πτώματα .

Σαν αστραπή πάνω από τον ουρανό της περιοχής , ρωσικά μαχητικά Sukhoi-24/25/34 πραγματοποιούσαν επιθέσεις με ακρίβεια ενάντια στη δύναμη αυτή , κονιορτοποιώντας τα πάντα και παρέχοντας παράλληλα κάλυψη για τη ρωσική ομάδα διάσωσης.

«Δεν υπήρξαν Ρώσοι νεκροί αλλά μόνο τρεις σχετικά ελαφρά τραυματίες . Έτσι η Αλ Κάιντα και οι «μυστικές υπηρεσίες» των ΗΠΑ, είχαν μια πολύ, πολύ κακή μέρα«, τόνισε ο Ρώσος αξιωματικός.

Το τελικό σχόλιο του Ρώσου αξιωματικού , το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα, ήταν κλασικό:

«Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των τρομοκρατών θα συνεχιστεί».

Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Τμήματος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Σεργκέι Ρούντσοϊ, σε ενημέρωση στη Μόσχα.

«Παρά τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στις 15 Νοεμβρίου στην Αστάνα, η οργάνωση Jabhat Al-Nusr και άλλοι μαχητές δεν συμμορφώθηκαν με τους όρους της κατάπαυσης του πυρός, και στις 8.00 π.μ. [τοπική ώρα] (6:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων στα βόρεια και βορειοανατολικά της Χάμα, Ιντλίμπ δεχόμενοι πανωλεθρία».

Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των αρμάτων μάχης, οχημάτων μάχης πεζικού, ενώ προηγήθηκε μπαράζ πυροβολικού.

Πρόκειται όμως για μια επική μάχη που θύμισε την ηρωική δράση στα χαρακώματα του Στάλινγκραντ, όταν Ρώσοι στρατιώτες με νύχια και με δόντια ακόμα και όταν περικυκλώνονταν από πολλαπλάσιους σε αριθμό Γερμανούς πολεμούσαν μέχρι ενός προκαλώντας εκατοντάδες απώλειες.




Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...