Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η εκδίκηση ξεκίνησε – Αγριο σφυροκόπημα των κουρδικών και αμερικανικών θέσεων στον Ευφράτη – Ο Ρώσοι μετέφεραν κινητές γέφυρες από Μόσχα για διέλευση αρμάτων μάχης

Του Βασίλη Καπούλα

Η Μόσχα δίνει το σύνθημα από τον Ευφράτη «πνιγμού» των Κούρδων και Αμερικανών μετά το χτεσινό πισώπλατο χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του προσωπικού φίλου του Β.Πούτιν, Στρατηγού Βαλερί Ασάποφ.

Η Ρωσική Αεροπορία και το πυροβολικό από κοινού με τις συριακές δυνάμεις σφυροκοπούν ήδη τις κουρδικές και αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Deir Ezzor.

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν τις κουρδικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στην περιοχή της πετρελαιοπηγής Κόνικο στα νοτιοανατολικά της πόλης Deir Ezzor.

Eπίσημες πηγές μιλάνε για βαρύ βομβαρδισμό των κουρδικών θέσεων από συριακό/ρωσικό πυροβολικό και ρωσική/συριακή αεροπορία.

Νωρίτερα, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, είχαν αυξήσει τα μέτρα παρακολούθησης κι επιτήρησης στις περιοχές που σταθμεύουν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, μετά την προειδοποίηση της Μόσχας ότι είναι ενδεχόμενο να βρεθούν εντός της ακτίνας των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σήμερα το πρωί ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-124 αποβίβασε κινητές γέφυρες για την ζεύξη του Ευφράτη ποταμού για την σαρωτική επίθεση που ετοιμάζουν μαζί με τον συριακό στρατό ερχόμενοι αντίθετοι με τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή.

Πρόκειται για κινητές γέφυρες PMM-2M που φωτογραφήθηκαν κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Hmeymim .

Αυτό το σύστημα είναι 36 τόνων και είναι ικανό να κινεί εξοπλισμό που ζυγίζει 42,5 τόνους. Μετά την ανάπτυξη τους από δύο και τρία οχήματα είναι εφικτή η διέλευση αρμάτων μάχης και οχημάτων συνολικού βάρους 127, 5 τόνων .

Το PMM-2M έχει μεγάλη κινητικότητα και διαθέτει ταχύτητα κίνησης 55 χλμ. / Ώρα. Στην επιφάνεια του νερού, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη από 11 km / h.

Έχει αυτονομία 500χλμ., και αναπτύσσεται πλήρως σε 10 λεπτά ενώ το επανδρώνει πλήρωμα 3 ατόμων.

Την ίδια στιγμή οι Κουρδικές δυνάμεις των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας», που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κινούνται με ταχύτητα προς την κατεύθυνση της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, που διαθέτει πλούσια αποθέματα πετρελαίου.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κουρδικές πολιτοφυλακές έχουν καταφέρει να φθάσουν τα ανατολικά προάστια της στρατηγικής σημασίας πόλη, της επαρχία της Hasaka .

Τώρα, όπως είναι γνωστό, νέες θωρακισμένες μονάδες των Κούρδων συνεχίζουν να κινούνται προς το Deir-ez-Zor.

Σύμφωνα με την αραβική έκδοση του Al-Masdar News, οι εταίροι των ΗΠΑ έχουν πέσει στην παγίδα των τρομοκρατών στην επαρχία Hasaka.



Κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης οι Τζιχαντιστές επιτέθηκαν κατά μήκος της εθνικής οδού Αλ-Hirafu προκαλώντας σοβαρές ζημιές στους Κούρδους, εξαλείφοντας πολλούς και συλλαμβάνοντας αρκετούς μαχητές του SDS ως αιχμαλώτους.

Οι ισλαμιστές ένοπλοι παρεμπόδισαν μια μεγάλη συνοδεία Κούρδων, που κινούνται πάνω σε αμερικανικά Humvees .

Έτσι όπως όλα δείχνουν οδεύουμε ολοταχώς προς μετωπική συριακού Στρατού και Κούρδων ή αλλιώς Ρωσίας εναντίον ΗΠΑ γύρω από τον Ευφράτη καθώς για πρώτη φορά η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την επιχείρηση διάβασης ποταμού ενώ ταυτόχρονα ρωσικά και συριακά μαχητικά βομβάρδισαν την περιοχή γύρω από τον Ευφράτη.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλαν ενημέρωση και τελεσίγραφο σε ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Deir Ezzor.

Η ανάγκη για σύγχρονη τεχνική διαπεραίωση προέκυψε από το γεγονός ότι ο συριακός στρατός αναμένεται να διεξάγει μια επιτυχημένη επίθεση στην περιοχή του ποταμού Ευφράτη.

Ολοι έχουν αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί.

Όλα δείχνουν ότι ο Βλαδίμηρος δεν «μασάει» και θα κινηθεί πρόσω ολοταχώς για την εδραίωση στην Συρία ενώ την ίδια στιγμή Ισραήλ και ΗΠΑ ετοιμάζονται να αντιδράσουν.














Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...