Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Σύλληψη Τούρκου στο Καστελόριζο. Περικυκλώθηκε από κλιμάκιο της Μοίρας Καταδρομών

Σύλληψη ενός 37χρονου Τούρκου πιθανότατα πράκτορα στο Καστελόριζο από κλιμάκιο της Μοίρας Καταδρομών είχαμε αργά χτες επιβεβαιώνοντας τις φήμες για τουρκική δράση στο νησί που αποτελεί τον μεγάλο στόχο της Τουρκίας. Ο Τούρκος πιάστηκε «στα πράσα» να βάζει φωτιά σε δασική έκταση στο Καστελλόριζο αποκαλύπτοντας θέσεις του Στρατού μας. Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί… Η Τουρκία ετοιμάζει αργά και μεθοδικά την επίθεση της.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση επέμβαση του Στρατού αλλά και τη συνδρομή ενός Canadair που πραγματοποίησε από αέρος ρίψεις νερού.

Αρχικά, ο δράστης, ο οποίος εντοπίστηκε πολύ κοντά στο σημείο απ’ όπου ξέσπασε η φωτιά, ισχυρίστηκε πως είναι παράνομος μετανάστης και πως έχει τραυματιστεί, αλλά στη συνέχεια φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και υποστήριξε πως έβαλε φωτιά, επειδή… κρύωνε, για να πει αμέσως μετά ότι ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας!

Ο ίδιος αρνήθηκε να πει οτιδήποτε περισσότερο σχετικά με την πράξη του, γεγονός που «φουντώνει» τα σενάρια για ύποπτα παιχνίδια κατασκοπείας στο ακριτικό νησί του Αιγαίου.

Μην ξεχνάμε και την «ομάδα Μαλτέζων τουριστών» που εμφανίστηκαν και προσπάθησαν να υψώσουν τη σημαία της χώρας τους για να φωτογραφηθούν δίπλα στα Κάστρο στο Καστελόριζο Aυγουστιάτικα. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν και πάλι πράκτορες της ΜΙΤ, το οποίο το διέψευσε τότε το ΓΕΣ.

Ομως αυτή τη φορά έχουμε πλέον σύλληψη Τούρκου.


Να σημειωθεί όπως αναφέραμε και χτες, ότι η Τουρκία παρά το γεγονός ότι έχει ανοιχτό μέτωπα σε Συρία-Ιράκ προχωρά σε παράνομες δεσμεύσεις μεγάλων περιοχών του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου που εμπίπτουν στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν και εθνικό εναέριο χώρο.

Η επιλογή για πραγματοποίηση ασκήσεων σε περιοχές που καλύπτουν σχεδόν όλο το Κεντρικό Αιγαίο, εκεί που επικεντρώνεται η τουρκική διεκδίκηση για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, αλλά και η ταυτόχρονη διεξαγωγή ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου (οπού αποτελεί το μεγαλύτερο «καθαρό» άνοιγμα για την Τουρκία προς το Αιγαίο) στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, και νότια της Περιοχής μεταξύ Κρήτης- Κάσσου και Καρπάθου, συνιστά αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικής τακτικής στο Αιγαίο αναφέρει δημοσίευμα.

Με την NAVTEX 926/17 πραγματοποιούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 29-30 Σεπτεμβρίου στην περιοχή βορειοδυτικά της Κύπρου, με την NAVTEX 917/17 δεσμεύεται η περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και νότια της Καρπάθου για ασκήσεις από 2-28 Σεπτεμβρίου, με την NAVTEX 927/17 δεσμεύεται επίσης για ασκήσεις στις 28 Σεπτεμβρίου η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Επίσης, με την NAVTEX 938/17 πραγματοποιούνται ασκήσεις στις 28 Σεπτεμβρίου στην περιοχή μεταξύ Άνδρου -Ικαρίας- Μυκόνου και τέλος με την NAVTEX 944/17 δεσμεύεται για τις 27 Σεπτεμβρίου η περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.


Συγχρόνως όμως παραμένουν δεσμευμένα από την Τουρκία τα πεδία βολής μεταξύ της Ικαρίας – Νάξου – Αμοργού -Πάτμου, η περιοχή μεταξύ Σκύρου – Χίου – Ψαρών -Εύβοιας, η περιοχή μεταξύ Σκύρου -Αη Στράτη- Λέσβου και η περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης – Θάσου – Λήμνου- Χερσονήσου Άθως.

Tαυτόχρονα, με άσκηση που ξεκινά την ίδια ημέρα με την μεγάλη διακλαδική άσκηση των ΕΔ «Παρμενίων 2017» επιχειρεί η Άγκυρα να προκαλέσει νέα ένταση στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα με παράνομη NAVTEΧ η Τουρκία εξήγγειλε ναυτική άσκηση νότια της Καρπάθου η οποία ξεκινά την ίδια ημέρα (29 Σεπτεμβρίου) που ξεκινά και η μεγάλη διακλαδική άσκηση των ΕΔ.

Σύμφωνα με την παράνομη NAVTEX 962/17 η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή νότια της Καρπάθου και ανατολικά της Κρήτης για ασκήσεις από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου ενώ ο «Παρμενίων» ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 6 Οκτωβρίου!

Φαίνεται καθαρά ότι η τουρκική στόχευση είναι σαφής: Η παρεμβολή δηλαδή τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων εν μέσω του «Παρμενιωνα» με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αλλά η Άγκυρα προχωρά και ένα παραπέρα. Ζητά από το ΓΕΕΘΑ την τροποποίηση τεσσάρων περιοχών στο Αιγαίο που έχουν δεσμευθεί για την διακλαδική άσκηση καθώς όπως ισχυρίζεται μέρη των περιοχών αυτών συμπίπτουν με αντίστοιχες τουρκικές ασκήσεις!


πηγή
http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/ellada/story/824518/osmi-kataskopeias-sto-kastellorizo-synelavan-metanasti-na-vazei-fotia-se-dasos

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...