Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Νέο κράτος με όνομα Μικρή Ρωσία «ιδρύουν» οι φιλορώσοι αγωνιστές σε Ντονέτσκ - Λουχάνσκ

Την ίδρυση νέας χώρας με το όνομα «Μικρή Ρωσία» ανακοίνωσαν οι αρχές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δηλαδή οι φιλορώσοι αγωνιστές που ελέγχουν μέρος της ομώνυμης ανατολικής πρώην ουκρανικής επαρχίας.

Η τοπική ηγεσία των 
αγωνιστών τόνισε ότι η Μικρή Ρωσία είναι διάδοχο κράτος της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Sputnik, ενώ μέρος της θα αποτελεί και η λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», τμήμα της πρώην ουκρανικής επαρχίας του Λουχάνσκ το οποίο επίσης ελέγχεται από τον φιλορωσικό πληθυσμό.

O ηγέτης της «Λ.Δ. του Ντονέτσκ», η οποία δεν αναγνωρίζεται από τα αντίχριστα αμερικανοκίνητα προτεκτοράτα της Ευρώπης, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, πρότεινε την Τρίτη μια τριετή μεταβατική περίοδο προς την ίδρυση της «Μικρής Ρωσίας», ώστε να υπάρχει χρόνος για επίλυση της διαμάχης για το καθεστώς της περιοχής.

«Προτείνουμε την ίδρυση του κράτους της Μικρής Ρωσίας. Η Μαλοροσίγια είναι ένα νεαρό ανεξάρτητο κράτος. Μεταβατική περίοδος - έως και τρία χρόνια», σημείωσε ο Αλ. Ζαχαρτσένκο.

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος έχει καταλάβει πλέον ότι η Ουκρανία είναι αποτυχημένο προτεκτοράτο της Δύσης.
O ηγέτης της «Λ.Δ. του Ντονέτσκ» καλεί την διεθνή κοινότητα να στηρίξει την πρωτοβουλία ανεξαρτητοποίησης.

Στο «σύνταγμα» της Μικρής Ρωσίας θα κατοχυρώνεται η μη συμμετοχή της σε συνασπισμούς κρατών και η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ θα επιδιώξει να γίνει μέλος της κρατικής ένωσης την οποία έχουν συνάψει η Λευκορωσία και η Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα την «ανεξαρτησία» της.

Ο Αλ. Ζαχαρτσένκο έκανε τέλος λόγο για συντακτική συνέλευση η οποία θα συντάξει το «σύνταγμα», το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

naftemporiki

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...