Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο: Η μάχη της πόλης που θα κρίνει τον πόλεμο στην Συρία και ο ρόλος του θρυλικού Σύρου στρατηγού Issam Zahreddine (vid)

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ένα κρίσιμο κτύπημα δέχτηκαν οι δυνάμεις του ISIL όταν κατά την χθεσινή νέα επίθεσή τους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της συριακής πόλης-"κλειδί" Deir Ezzor
σκοτώθηκε ο μισθοφόρος διοικητής τους “Abu Hamza Al-Tounisi” (Tυνήσιος) από ελεύθερους σκοπευτές της 104ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Προεδρικής Φρουράς.
Ο ισλαμιστής ηγέτης ηγείτο μιας νέας γενικής αντεπίθεσης κατά του αεροδρομίου, το οποίο το ISIL θέλει πάση θυσία να καταλάβει καθώς από εκεί ανεφοδιάζεται η φρουρά της πόλης σε άνδρες, οπλισμό, και πυρομαχικά.
Η πόλη είναι το μοναδικό σημείο στην ανατολική Συρία, ανάμεσα σε Συρία και Ιράκ που ελέγχεται ακόμα από τις κυβερνητικές δυνάμεις και "σε απόσταση βολής" από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες.
Η Deir Ezzor στα ανατολικά, το Χαλέπι, στα βόρεια και η Νταράα, νότια της Δαμασκού στα νότια είναι οι τρεις πόλεις των οποίων η κατοχή θα κρίνει τον πόλεμο.
Ειδικά της Deir Ezzor. Γιατί αυτή ελέγχει τον δρόμο από αι προς το Ιράκ.
Πάντως, η Deir Ezzor και το Χαλέπι ελέγχονται είτε ολοκληρωτικά, είτε εν μέρει, από τους κυβερνητικούς, αλλά η Νταράα ελέγχεται από τους φιλοδυτικούς ανάρτες του FSA. Και βέβαια το Χαλέπι ελέγχεται μόλις κατά 30% από τους κυβερνητικούς.
Ο Abu Hamza Al-Tounisi ήταν ένα από τα σημαντικότερα στελέχη των ισλαμιστών και στενός φίλος του αρχηγού του ISIS Sheikh Ibrahim Abu Bakr.
Mαζί με τον Abu Hamza Al-Tounisi σκοτώθηκαν και οι υπαρχηγοί του Abu Mohammad Al-Hamwi και Abu Umar Al-Baghdadi (απο το Ιράκ), όπως και ο εκπρόσωπος του "Χαλιφάτου" στην Deir Ezzor “Abu Khattab Al-Shami”, και δύο ξένοι διοικητές, ο “Abu Umar Al-Tajiki” (Τατζίκος) και ο “Abu Mahrous Al-Jabari” (Σαουδάραβας)
Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν πάνω από 60 ισλαμιστές. Οι τζιχαντιστές μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα "λειψανδρίας" καθώς έχουν άφθονες εφεδρείες από την ενδοχώρα του σουνιτικού Ιράκ και της Τουρκίας, απ'όπου εισέρχονται όχι μόνο Τούρκοι, αλλά οι περισσότεροι από τους ισλαμιστές μισθοφόρους.
Όμως δεδομένου των πιέσεων που δέχονται πλέον σε όλα τα μέτωπα, όσο η Deir Ezzor κρατάει σαν προγεφύρωμα ανάμεσα σε Συρία και Ιράκ, αποτελεί σημαντικό "αγκάθι" που στο μέλλον μπορεί να αποβεί μοιραίο για το "Χαλιφάτο".
Εάν ο συριακός Στρατός τελειώσει επιτυχώς την μάχη του Χαλεπίου τότε θα έχει τις απαραίτητες δυνάμεις για να ενισχύσει το μέτωπο της Deir Ezzor, να επεκτείνει τον θύλακά της, και να μπορέσει να αποκόψει το ISIL της Συρίας από το ISIL του Ιράκ, καταλαμβάνοντας και τις πετρελαιοπηγές από τις οποίες οι ισλαμιστές προμηθεύονται καθημερινά τα απαραίτητα γι'αυτούς καύσιμα για να μετακινούνται στις αχανείς συριακές ερημικές εκτάσεις.
Η φρουρά της πόλης και ο Σύρος στρατηγός-διοικητής  Issam Zahreddine έχουν αγωνιστεί ηρωϊκά αποκλεισμένοι επί τρία χρόνια.
Τα βίντεο που ακολουθούν αποτελούν αφιέρωμα στην άμυνα της Deir Ezzor και στον στρατηγό ο οποίος πολεμά καθημερινά στο πλευρό των στρατιωτών του σαν απλός οπλίτης!
















pro news

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...