Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Κούρδοι Συρίας: “Τούρκοι, θα σας καταρρίψουμε” – Αρχίζουν τα όργανα!

Με το ίδιο νόμισμα απειλούν να πληρώσουν οι Κούρδοι της Συρίας τους Τούρκους, αν παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της περιοχής που ελέγχουν.

Η δήλωση αυτή γίνεται μετά από την παραβίαση του εναέριου χώρου της κουρδικής περιοχής στην Συρία από δύο, μάλλον τουρκικά, ελικόπτερα.

«Δύο άγνωστα στρατιωτικά ελικόπτερα πέταξαν τη νύκτα της Τρίτης πάνω από το Καμισλί, στην περιοχή Αλιάν. Τα ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την πετρελαιοφόρο περιοχή του Ρουμελάν και των εγκαταστάσεων του Τελ Αντάς», ανέφερε εκπρόσωπος του κουρδικού YPG στην Συρία. «Τα ελικόπτερα πέταξαν μετά βόρεια προς την Τουρκία», είπε.

«Εμείς, το YPG, προειδοποιούμε πως αν αυτή η ανεύθυνη πράξη της παραβίασης του εναέριου χώρου μας θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης κάθε παραβίαση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Κουρδικές πηγές από το Ρουμελάν, ανέφεραν ότι τουρκικά ελικόπτερα πέταξαν σε απόσταση 20 χλμ. κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας και το ένα από αυτό εισήλθε σε βάθος 3 χλμ. εντός του κουρδικού εδάφους.

«Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες έχουν κινητοποιηθεί στα σύνορα και είδαμε κίνηση στρατιωτικών αυτοκινήτων στη μεθόριο, γεγονός που μας προκάλεσε ανησυχίες», ανέφερε Κούρδος αξιωματούχος.

Φυσικά θα ήταν παράλογο να μην συνδεθεί η κουρδική προειδοποίηση με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφος από τα τουρκικά F-16 για τη δήθεν παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Φαίνεται πως οι Κούρδοι της Συρίας ήδη αρχίζουν να εκμεταλλεύονται την τουρκική αβελτηρία.

ARA News, Συρία

mignatiou.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...