Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ …ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Τι θα προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς για να αποφύγει το φιάσκο!

σχόλιο Γ.Θ : Πιστεύει κανείς ότι σε ένα χρόνο από τώρα (για να μην πω λίγους μήνες) θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Ολοένα και μικρότερες θητείες οι κυβερνήσεις του ψευτορωμαίικου. Ολοένα και εγγύτερα το πολιτικό αδιέξοδο - πολιτική ανωμαλία...
 
Σχέδιο τελευταίας στιγμής για την άρση του αδιεξόδου και την αποφυγή του φιάσκου στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ετοίμασε το Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο θα προτείνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκοπός είναι να μην τιναχθεί στον αέρα η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και χρεωθεί μια παταγώδη αποτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στις 12.00 θα ανοίξει τα χαρτιά του, παρουσιάζοντας στους συνομιλητές μια πρόταση για τη σύσταση δύο επιτροπών.

Η πρώτη θα αφορά το ασφαλιστικό και η δεύτερη την αναθεώρηση του Συντάγματος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης να τεθεί επικεφαλής στη διακομματική για το ασφαλιστικό, η οποία θα έχει ως έργο να μελετήσει τις προτάσεις όλων των πλευρών και μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα που θα γίνει δεκτό από τα κόμματα προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει η διακομματική που θα συγκροτηθεί να έχει ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2016 και επικεφαλής έναν συνταγματολόγο κύρους ενώ ρόλο συμβούλου ίσως αναλάβει και η Ένωση Εισαγγελέων.

Παράλληλα στο δύσκολο θέμα του συνταξιοδοτικού αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν πληροφορίες που θέλουν τον Πρωθυπουργού να παρουσιάζει σχέδιο για την αποφυγή μειώσεων στις κύριες συντάξεις.
Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει την «ανακεφαλαιοποίηση» των αποθεματικών των Ταμείων.
Το σχέδιο προβλέπει:

- αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα για δύο έτη

- υιοθέτηση ενός ενιαίου συστήματος κοινωνικών πόρων

- αξιοποίηση μέρους της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία θα πρέπει να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται ως περιουσία των νέων γενεών

- θέσπιση ειδικών φορολογικών ζωνών με απαλλαγές και στόχο την πρόσληψη ανέργων και την αύξηση των εσόδων των ταμείων από εισφορές.

- έσοδα από νέες πηγές, όπως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι θα επιχειρήσει, με τον τρόπο, αυτό, να κατευνάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την πραγματοποίηση της σύσκεψης των αρχηγών, καθώς και για την ατζέντα της, ιδιαίτερα όσον αφορά στο ασφαλιστικό.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...