Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία απειλεί μέσω ασκήσεων για «το κλείσιμο» των στενών του Βοσπόρου!

Η Τουρκία μέσω ασκήσεων του λιμενικού σώματος στον Βόσπορο, απειλεί με κλείσιμο των στενών,  μετά από προσωπική  εντολή του Ερντογάν, ο οποίος προφανώς έχει απολέσει  το «μέτρο» των πράξεων του, σύμφωνα με Ισραηλινούς αναλυτές.
Τουρκικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος άρχισαν σήμερα το πρωί  στρατιωτικές ασκήσεις στα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά, που συνδέουν τον Βόσπορο προς την Μαύρη Θάλασσα, αλλά και στα  νότιο-δυτικά , στο στενό των Δαρδανελίων στο Αιγαίο Πέλαγος.!!!!
Αυτή η είδηση ήρθε από την διαδικτυακή ενημερωτική πύλη Yoruk Işık, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Το σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στην γειτονική χώρα, αλλιώς άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Η αλαζονεία σε συνδυασμό με την άκρατη ισλαμοποίηση της χώρας, το κύμα συλλήψεων λόγω αντικυβερνητικής στάσης,  δείχνουν ότι η Τουρκία έχει «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και οδεύει στην απόλυτη  δικτατορία του Ισλαμ.

«Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να κλείσει  τα Στενά στα  ρωσικά πολεμικά πλοία , ώστε ν α διασφαλίσει  την απρόσκοπτη  δράση των δυνάμεων της χώρας  στην Συρία», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti, ο πρώην αρχηγός επιτελείου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ναύαρχος Viktor Kravchenko. Μάλλον όμως κάνει μεγάλο λάθος, διότι η Άγκυρα είναι έτοιμη για όλα.

Η σύμβαση του Μοντρέ του 1936 αναγνωρίζει την κυριαρχία της Τουρκίας στα  στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, αλλά  περιορίζει την παρουσία, στην Μαύρη Θάλασσα, πολεμικών πλοίων από χώρες που της περιοχής . Σύμφωνα με τη Σύμβαση, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να κλείσει τα στενά στη  διέλευση  ξένων πολεμικών πλοίων μόνο στις περιπτώσεις  που κηρυχτεί  πόλεμος.

Όπως έχουμε ξαναπεί στο pentapostagma.gr, με πλήρη νηφαλιότητα και σοβαρότητα, θεωρούμε ότι η τουρκική ηγεσία πιθανότατα να δείχνει ότι έχει απολέσει «τα φρένας της», αλλά στην ουσία να πραγματοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο απομόνωσης της Ρωσίας, και περιορισμού του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι ένα «παιχνίδι» με τα πυρηνικά και τις άγριες διαθέσεις της Μόσχας. Θεωρούμε ότι το ΝΑΤΟ , θέλει την απομόνωση του ρωσικού στόλου, διότι ο  έκτος   αμερικανικός  στόλος δεν μπορεί πλέον να κινείται στην Μεσόγειο όπως πριν τρία χρόνια.

Το δημοσίευμα  αναφέρει επίσης  ότι τα  τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία της Ακτοφυλακής πέρασαν τα Στενά,  και κατευθύνθηκαν στα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά για να διεξάγουν  στρατιωτικές ασκήσεις και γυμνάσια,  σχετικά με την προστασία των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Σημειώνεται, αναφέρει το ρωσικό άρθρο,   ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις από  τον τουρκικό Λιμενικό Σώμα συνδέονται με την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Η Ρωσία  χρησιμοποιεί  σχεδόν καθημερινά το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια για  να παραδώσει εξελιγμένο  στρατιωτικό εξοπλισμό στην Συρία.

Το Κρεμλίνο δια στόματος Β.Πούτιν έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση κλεισίματος των στενών, οι συνέπειες θα  είναι ανυπολόγιστες.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ελληνικών ΜΜΕ ,  κάνουν λόγο για ύποπτες  κινήσεις του τουρκικού ναυτικού με σκοπό την πρόκληση ναυτικού επεισοδίου στο Αιγαίο θέλοντας να κλείσουν και το Αιγαίο πέλαγος στο ρωσικό ναυτικό.  Οθωμανικά παιχνίδια ενάντια στην Τσαρική Ρωσία, σημαίνουν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε άσχημες εξελίξεις στην γειτονιά μας.  Αυτό είναι βέβαιο .

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...