world-war-III
Αναμείνετε ο Πούτιν να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της Τουρκίας

Ο Bob Baer, πρώην πράκτορας της CIA, πιστεύει ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εκτός ελέγχου και μοιάζει να προετοιμάζεται η έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Το ψηφιδωτό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή βγαίνει εκτός ελέγχου,» δήλωσε ο Baer στο CNN. «Δεν είναι μόνο η Ρωσία και η Τουρκία, είναι το Ιράν και η Σαουδική Αραβία. Επεκτείνεται και δεν περιορίζεται… και κανείς δεν έχει ένα στρατηγικό σχέδιο. »
Ο Baer δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανό να αντιδράσει στην τουρκική κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.
Την Πέμπτη ο Πούτιν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν το ίχνος πτήσης του αεροσκάφους, ενώ ενδέχεται να έδωσαν αυτές τις πληροφορίες στην Τουρκία.
Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και ο στρατός της Ρωσίας έκλεισε όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τον τουρκικό στρατό, συμπεριλαμβανομένης και της «καυτής γραμμής» που βοηθά στην αποφυγή επεισοδίων στον αέρα.
Η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη στη θέση της σχετικά με την κατάρριψη και έχει υποσχεθεί να απαντήσει εάν η Ρωσία στοχεύσει αεροπλάνα της παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Συρίας.
Την Πέμπτη η Μόσχα ανέπτυξε το προηγμένο σύστημα αεράμυνας S-400 στη Συρία. Το όπλο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία της ρωσικής αεροπορικής βάσης Hmeimim, στη Λατάκια. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο της εγκατάστασης του στη σελίδα του στο Facebook.
Ο Baer είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε ο Πούτιν να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της Τουρκίας. «Δεν θα έλεγα ότι το άφησε πίσω. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει», είπε.
«Αυτός είναι ο τρόπος που σχεδίασε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο Baer. «Οι πιθανότητες κλιμάκωσης, από αυτό το σημείο, με συγκρούσεις οποιουδήποτε είδους είναι πολύ μεγάλες.» (prisonplanet)