Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ινστιτούτο υπολογίζει τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ…

Νέα έκθεση που εξέδωσε το Ινστιτούτο για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια (ISIS: Institute for Science and International Security),
δημοσιοποίησε έκθεση, στην οποία προβαίνει στον αριθμητικό υπολογισμό των πυρηνικών όπλων που διαθέτει στο οπλοστάσιό του το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το ISIS υπολογίζει ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν 115 πυρηνικές κεφαλές, ενώ διαθέτει και απόθεμα 660 κιλών πλουτωνίου, από το οποίο μπορεί να αυξηθεί το απόθεμα, εάν κριθεί απαραίτητο από την ηγεσία της χώρας.

Το εβραϊκό κράτος διαθέτει πυραύλους τύπου κρουζ που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, ενώ παρά τη δέσμευση τη δεκαετία του 1990 απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προμηθευτεί «υλικά διπλής χρήσης» (dual-use materials) από το εξωτερικό, εξακολουθεί κατά περιπτώσεις να τα προμηθεύεται για να εξυπηρετήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ισραήλ είναι η μοναδική πυρηνική χώρα που δεν σχολιάζει δημόσια την ύπαρξη του οπλοστασίου της και δεν έχει εισαγάγει τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA: International Atomic Energy Agency).

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...