Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πυρηνικά όπλα «στα χέρια» του ISIS και σενάρια πολεμικής εμπλοκής Ρωσίας και ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία.

Οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας και  των ΗΠΑ έχουν πάρει  «φωτιά»  το τελευταίο διάστημα μετά από « πληροφορίες»...
περί ενίσχυσης των Τζιχαντιστών με πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος. Στα σενάρια του ρωσικού αλλά και του δυτικού τύπου αναφέρεται η ύπαρξη υψηλόβαθμων Πακιστανών αξιωματούχων, οι οποίοι ευρίσκονται σε «συνεννόηση» με Τζιχαντιστές οπλαρχηγούς, οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον 2 δις δολάρια.

Η εφημερίδα korrespondent.net, αναφέρει σε κύριο άρθρο της ότι ο ιδιότυπος αγώνας της οργάνωσης του ISIS για την απόκτηση πυρηνικών χρονολογείται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μαχητές του ισλαμικού κράτους δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα μέσα σε ένα χρόνο, είχε γράψει και η βρετανική εφημερίδα Independent.

Το άρθρο ανέφερε ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει στην κατοχή της δισεκατομμύρια δολάρια και  πρόσβαση σε «διεφθαρμένους αξιωματούχους» του Πακιστάν.

Σύμφωνα με διεθνείς εμπειρογνώμονες οι Ηνωμένες Πολιτείες για τον λόγο αυτόν, προετοιμάζουν μια πιθανή πυρηνική  επίθεση στο έδαφός που κατέχουν οι ισλαμιστές. Οι πληροφορίες της CIA και της FSB, κάνουν λόγο για  εκπροσώπους της ριζοσπαστικής τρομοκρατικής ομάδας του ISIS, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πυρηνικά όπλα του Πακιστάν. Κοινό τοπίο «συνενόησης» των δύο πλευρών τα χρήματα και το ακραίο Ισλάμ.

Η δημοσίευση σημειώνει  ότι οι λογαριασμοί των τζιχαντιστών αφορούν  στο ποσό των  2 δισ δολαρίων, απόρροια των κερδών από τα  κοιτάσματα πετρελαίου και των  διυλιστηρίων  σε Ιράκ και  Συρία. Επίσης οι δολοφόνοι του ISIS  λαμβάνουν εκατομμύρια δολάρια από την πώληση αρχαίων  αντικειμένων, το εμπόριο ομήρων και την εισαγωγή της δουλείας στα κατεχόμενα εδάφη».

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 ο επικεφαλής του  βρετανικού  Υπουργείου Εσωτερικών υποστήριξε ότι « ισλαμιστές εξτρεμιστές μπορεί να δημιουργήσουν  ένα τρομοκρατικό κράτος στη Μέση Ανατολή, έχοντας στην κατοχή τους χημικά , βιολογικά και πυρηνικά όπλα , από το Πακιστάν.

Η ρωσική κυβέρνηση ανησυχεί, διότι ο ισλαμικός στρατός απείλησε να «ανατινάξει τον Βόρειο Καύκασο» λόγω της στάσης της Μόσχας και της απρόσκοπτης υποστήριξης στον  Άσαντ.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Στίβεν Τζάρεντ του ινστιτούτου Stratfor «Ο  ISIS έχει μεγάλη   πιθανότητα να αποκτήσει  πυρηνικά όπλα. Με την κατοχή τέτοιων όπλων ακόμη και χαμηλής ισχύος απειλείται άμεσα από πυρηνική επίθεση, η  Ευρώπη, η Ρωσία, αλλά και οι  χώρες της πρώην ΚΑΚ (αναφερόμενος στην πρώην ΕΣΣΔ).

Ο ειδικός πιστεύει ότι περισσότερο από όλους  πρέπει να φοβούνται οι  Ηνωμένες Πολιτείες,  «λόγω του μεγάλου μίσους το οποίο είναι ριζωμένο βαθιά στον  ισλαμικό κόσμο  και  η οποία για αυτούς είναι  ο απόλυτος  εχθρός».

Συνεχίζοντας ο ίδιος τόνισε ότι οι ισλαμιστές αγόραζαν από την  Βουλγαρία τεθωρακισμένα οχήματα, μικρά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, πυρομαχικά ,  συστήματα πυροβολικού από την Κροατία, από την Ρουμανία φορητά όπλα, και από την Ουκρανία οχήματα μάχης πεζικού ». Υπήρξαν αναφορές στον ρωσικό τύπο  για παράνομα φορτία από την Οδησσό προς την Μέση Ανατολή.
«Για πρώτη φορά μετά την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, υπάρχει περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από την δύση εναντίον ολόκληρων περιοχών που ελέγχει ο ISIS, Θεός φυλάξοι, μιλάμε για  έναν μίνι πυρηνικό πόλεμο. Και αυτό δυστυχώς, κατά κάποιο τρόπο, αναιρεί  το μορατόριουμ σχετικά με τη χρήση των πυρηνικών όπλων σε διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις »,  δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με  ανάλυση στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, πληθαίνουν οι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Το Ισλαμικό Κράτος θέτει μια «μεγάλη και βαθιά απειλή» στην ασφάλεια της Ευρώπης . Η παρουσία τους και οι ενέργειές τους φανερώνουν «κινήσεις» ατόμων που επιθυμούν να θεμελιώσουν κράτος ή Χαλιφάτο όπως το αποκαλούν.  Ο τρόμος από αυτούς είναι παγκόσμιος. Η πιθανή παρουσία τους σε Ελλάδα και Κύπρο έχει ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας. Το ζήτημα όμως αυτό απαιτεί συλλογική προσπάθεια από την ΕΕ, η οποία «προς το παρόν είναι απασχολημένη από τον  οικονομικό «στραγγαλισμό» της πατρίδος μας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...