Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Εκδήλωση Μνήμης για τα 562 χρόνια απο την Άλωση της Πόλης.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση Ιστορίας και Πολιτισμού διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου...
με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Πρόκειται για την εκδήλωση Μνήμης για τα 562 χρόνια από την Άλωση της Πόλης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 27 Μαΐου από ώρα 8:00 έως 9:15 Μ.Μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Θα ομιλήσει ο κ. Θεόδωρος Λάμπρος, Ιστορικός-μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων και Δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδος «ΠΡΩΤΗ» με θέμα: “ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο διάρκειας 25 λεπτών, με το χρονικό της Άλωσης, διανθισμένο από τραγούδια-θρήνους της Πόλης με την επιμέλεια του εφημερίου του Ναού, ενώ θα απαγγελθούν ποιήματα από την κ. Νάνσυ Τζανετοπούλου μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου. Η ενδιαφέρουσα αυτή Πολιτιστική αλλά συνάμα και Ιστορική εκδήλωση θα κλίσει με χορούς από την Πόλη, τους οποίους θα παρουσιάσει χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ», υπό την επιμέλεια της Καθηγήτριας χορού κ. Γεωργίας Λάττα.

Η αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα, σύμφωνα με τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Κατσηδήμα, έχει σκοπό αντιστεκόμενοι στην λησμοσύνη να θυμηθούμε όλοι μας, την συγκλονιστική και αποφράδα εκείνη μαύρη ημέρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ενώ δεν πρέπει παράλληλα να λησμονήσουμε ποτέ τον Ελληνισμό της Πόλης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και τις σκληρές δοκιμασίες τους, από τότε μέχρι και σήμερα. Τέλος δε επισημαίνει ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να μελετάμε την ιστορία και να αναδεικνύουμε τα ιστορικά αυτά γεγονότα, διότι έτσι όχι μόνο τον εαυτό μας και τη ζωή μας, θα κάνουμε ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό μας, οξυδερκέστερο και διαυγέστερο σύμφωνα με τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής τον Ιπποκράτη.




http://www.iliaoikonomia.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...