Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Ο Ιωάννης Καποδίστριας συναντά την Ιστορία»

Νέα σειρά διαλέξεων από το Σπίτι της Κύπρου και την Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, οργανώνουν σειρά διαλέξεων με το γενικό τίτλο: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας συναντά την Ιστορία». Καθηγητές Πανεπιστημίων, Διπλωμάτες, Συγγραφείς και εξειδικευμένοι επιστήμονες καλούνται να αναπτύξουν κάθε φορά ένα συγκεκριμένο θέμα από τη ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος.
Ο κύκλος των διαλέξεων ξεκινά στις 27 Μαΐου 2015 και τελειώνει στις 16 Δεκεμβρίου 2015:
27 Μαΐου 2015
Ανδρέας Κούκος, Καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» (Χίος), Νομικός και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια.
24 Ιουνίου 2015
Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Δρ Ιστορίας Α.Π.Θ., Μεταδιδάκτωρ Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Καθηγητής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης.
23 Σεπτεμβρίου 2015
Σωτήριος Φουρνάρος, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
21 Οκτωβρίου
Παναγιώτης Ήφαιστος, Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς.
18 Νοεμβρίου
Γεώργιος Μαυρομιχάλης, Οικονομολόγος.
16 Δεκεμβρίου 2015
Γιώργος Γεωργής, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου, τ. Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα.
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σπιτιού της Κύπρου – Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας, Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα, και θα δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης από τους συνδιοργανωτές.
Στο τέλος των διαλέξεων θα ακολουθεί συζήτηση.
Η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό τη δημιουργία ενός βήματος επικοινωνίας-λόγου-διαλόγου-μελέτης επιστημονικής θεμάτων διερεύνησης του πολιτικού-στρατιωτικού-διπλωματικού-κοινωνικού-εκπαιδευτικού-οικονομικού έργου του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και διεθνώς.
Η Εταιρεία έχει δώσει ήδη σημεία γραφής με συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Ελβετία, Αυστρία, Ρωσία), συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμφωνία με μεγάλο επιστημονικό φορέα της Ρωσίας για κοινές εκδόσεις στην ελληνική γλώσσα, επιστημονική στήριξη μεταπτυχιακών φοιτητών και οργάνωση-συμμετοχή σε πολλά προγράμματα δημοσίων σχολείων υπό μορφή παρουσιάσεων-διαλέξεων. Επίσης, ενώνοντας την Ιστορία με τη Μουσική και τους σπουδαίους συνθέτες του τόπου μας οργάνωσε σημαντικές εκδηλώσεις με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Το 2013, ολοκληρώθηκαν οι «Σκέψεις για τον Καποδίστρια», μία σειρά διαλέξεων από εξειδικευμένους επιστήμονες και διπλωμάτες σε συνεργασία με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και αναμένεται η έκδοσή τους.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...