Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αθάνατο Ψευτορωμαίικο-Στον Αγιο Ευστράτιο φοιτούν 8 μαθητές και διορίστηκαν 29 καθηγητές.

Μόνο ως τραγελαφικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όσο συμβαίνουν στη χώρα μας με τους διορισμούς των καθηγητών, τις αποσπάσεις και τους κοπανατζήδες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αγίου Ευστράτιου όπου ενώ φοιτούν μόλις 8 μαθητές έχουν διοριστεί 29 καθηγητές (εκ των οποίων οι 17 φυσικής αγωγής). Από αυτούς οι 11 διδάσκουν και οι 18 έχουν αποσπαστεί.
Οπώς αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ουκ ολίγα σχολεία απουσιάζουν καθηγητές, όχι επειδή είναι κοπανατζήδες, αλλά επειδή το σύστημα διορισμών την τελευταία 20ετία, με μικροκομματική στόχευση, δομήθηκε στη λογική «κάνε περισσότερους διορισμούς και θα δούμε τι θα κάνουμε με τους πλεονάζοντες».
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια, το ΥΠΠΑΙΔ είναι και αναγκασμένο να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι από την επόμενη χρονιά θα έχουν δυο ώρες επιπλέον υποχρεωτικό ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω του παγώματος των διορισμών μονίμων.

http://on-news.gr/2013/07/27/athanati-ellada-ston-agio-efstratio-fitoun-8-mathites-ke-dioristikan-29-kathigites/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...