Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ορδές «μανιακών» μυρμηγκιών καταλαμβάνουν τις ΗΠΑ τρώγοντας τα ηλεκτρονικά κυκλώματα υπολογιστών [εικόνες, βίντεο].

nylanderia_fulva_queenhead-web
σχόλιο Γ.Θ : Μια από τις πληγές του σύγχρονου Φαραώ;
Αν ακόμα και τα μυρμήγκια μπορούν να καταρρεύσουν τον πολιτισμό της Δύσης, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο Θεός...

Έχουν κατακλύσει ολόκληρο το νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, σπέρνοντας τον τρόμο σε ολόκληρες πόλεις: ο λόγος για το χειρότερο είδος εντόμου που έχει γνωρίσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, το επονομαζόμενο «μανιακό μυρμήγκι Ράσμπερι».

Την ομολογουμένως εντυπωσιακή ονομασία του την οφείλει στην ακανόνιστη, φρενήρη, μη γραμμική μετακίνησή του κατά την αναζήτηση τροφής, σε αντίθεση με το διατεταγμένο, γραμμικό τρόπο μετακίνησης των άλλων ειδών.
Προσελκυόμενα από τα μαγνητικά πεδία και τη θερμότητα που εκπέμπουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα των οικιακών συσκευών και των υπολογιστών, εγκαταλείπουν κατά δισεκατομμύρια τα δάση και τις αυλές, εισβάλλοντας στα σπίτια και τρώγοντας ολόκληρες καλωδιακές εγκαταστάσεις.
Αγαπημένος τόπος εγκατάστασής τους οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όπου μέσα σε λίγα λεπτά είναι σε θέση να «καταναλώσουν» όλο το λειτουργικό hardware τους.
Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά τη βρώση παθαίνουν ηλεκτροπληξία κατά χιλιάδες, απελευθερώνοντας έτσι ένα χημικό συστατικό που προσελκύει ακόμη περισσότερα μυρμήγκια του ίδιου είδους.

screen_shot_2013-05-20_at_3.56.03_pm

screen_shot_2013-05-20_at_4.04.47_pm
http://www.diakonima.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...