Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συρία: Ενιαίο κουρδικό μέτωπο κατά τζιχαντιστών.



Η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία κάλεσε την Τρίτη για γενική επιστράτευση κατά των ομάδων τζιχαντιστών μετά τη δολοφονία ενός Κούρδου ηγέτη στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου πολύ σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και δύο εβδομάδες.

Στη Χομς (κέντρο), όπου ο στρατός κατέγραψε μια σημαντική νίκη επί των ανταρτών, και στην περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια), επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας σκότωσαν τουλάχιστον 11 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Sohr), που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών.
Στο πολιτικό μέτωπο, ο επικεφαλής του Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Ahmed Jarba, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κατάρ ότι θα σχηματιστεί μια εξόριστη κυβέρνηση μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
«Οι επιτροπές προστασίας του κουρδικού λαού (YPG) -ένοπλο παρακλάδι της συριακής έκδοσης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK, Κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία)- έχουν καλέσει όλους όσους μπορούν να φέρουν όπλα να ενταχθούν στις τάξεις τους για την προστασία των περιοχών που ελέγχουν κατά των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (EIIL) και του Μετώπου Αλ-Νούσρα», δήλωσε η πολιτοφυλακή αυτή σε ανακοίνωση που αναφέρεται από το OSDH.
Ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τα μέσα του 2012 από τις κουρδικές περιοχές και αυτή η κοινότητα, η οποία αντιπροσωπεύει το 15% του πληθυσμού, προσπαθεί από τότε να χαράξει μια αυτόνομη περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι τζιχαντιστές, αντί να συμμετέχουν στις ανοικτές μάχες κατά του καθεστώτος, επιτέθηκαν σε περιοχές που δεν ελέγχονται πλέον από το καθεστώς και επιτέθηκαν στους Κούρδους», δήλωσε ένας Κούρδος μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (αντιπολίτευση), Mohammed Mustafa, σε επαφή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP μέσω του διαδικτύου.
Η παρούσα επιστράτευση των Κούρδων, γεγονός άνευ προηγουμένου στον πόλεμο στη Συρία, ήρθε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στο Καμισλί (βορειοανατολικά) ενός Κούρδου ηγέτη μέλους του PYD.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/
http://www.defence-point.gr/news/?p=81520

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...