Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το κούρεμα των ψευτοθεών και η, εισαγωγή του Έθνους στην Ασκητική της Ρωμαίικης Παράδοσης



του Δρ.Κ.Βαρδάκα

η  ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ σε λίγο καιρό στις ζωές μας.

Επταετία- Κυπριακή τραγωδία-Μεταπολίτευση ήταν άραγε χρόνια εθνικού προβληματισμού και κοινωνικής αναβάθμισης?
Και φυσικά δεν ήταν, φτάνοντας μάλιστα στις μέρες μας  βαθμιαία στην σκοτεινή πλευρά της εθνικής αποχαύνωσης και της κοινωνικής διάλυσης.
Τις φταίει? ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ αναμφίβολα.
Την περίοδο των παχέων αγελάδων των οικονομικών πακέτων της ΕΕ  το Έθνος με πρώτους την κουστωδία των πνευματικών Ταγών του σε μία πρωτόγνωρη διαπλοκή όλων των κοινωνικών- κομματικών τάξεων ζούσε σαν  τις παχιές μύγιες που σκορπούσανε τις ακαθαρσίες τους εδώ και εκεί απολαμβάνοντας την δυσωδία των πράξεων τους  και αδιάντροπα  διαφήμιζαν αυτό σαν ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό.
Μάλιστα υπήρχαν και δήθεν Χριστιανοί που έλεγαν ότι πίστευαν σε Χριστό και Πατρίδα και χειροκροτούσαν αυτού του είδους την ανάπτυξη πηγαίνοντας  κάθε πρωί ¨¨ να ανάψουν το κεράκι τους ¨¨  στις ενημερώσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους!! και παλαιότερα για να ¨¨θυμιάσουν娨 τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους!! προβάλλοντας μάλιστα και  κοινωνικό προφίλ με έργα ευποιίας για να δοξασθεί η μούρη τους στα πρόθυμα τηλεοπτικά παράθυρα .
 Έτσι  ο καθημερινός Έλληναράς των τελευταίων δεκαετιών είχε ξεπεράσει τις ηθικές αναστολές  και  αναγόρευσε μέσα του τόσους ψευτοθεούς που ξεπερνούσαν και αυτό το δωδεκάθεο.
Ποια νέο είδωλα λάτρευε? Μα φυσικά τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς του, τα πολύπλοκα χρηματιστηριακά προιόντα, τα  κυβικά στο τετράτροχο, την κραιπάλη, τις βίλλες, τα κότερα και τα συναφή αλλά και τις διακοπές του σε ξωτικά μέρη κυρίως μάλιστα την περίοδο των Χριστουγέννων, επικυρώνοντας μάλιστα έτσι την πλάνη της  υλικής πολυθείας του.
Και φυσικά αυτοί οι ψευτοθεοί τον γέμιζαν με  πλούσιες ¨¨αρετές¨¨  και πάθη  δηλ την  μισάνθρωπη απληστία με το γνήσιο τέκνο της την πλεονεξία, την σκληροκαρδία  απέναντι στον ανήμπορο πλησίον, την κενοδοξία, την ψυχανώμαλη εγωπάθεια, την διαστροφή, την αδιαφορία για οποιοδήποτε σοβαρό εθνικό τεκταινόμενο και άλλα πλείστα ανήθικα καλούδια με τα οποία ¨¨φρόντισαν¨¨ οι γενιές του Πολυτεχνείου να ¨¨ νουθετήσουν¨¨ τις ζωές των νέων παιδιών  με το μοδάτο σύνθημα ¨¨φάτε, πιέτε ω ρε αδέλφια τώρα που μας ρίχνουν τον παρά τον πολύ απ έξω¨¨. Τόση λύσσα είχαν ¨¨οι επαίοντες¨¨ του Έθνους που μάζωξαν τόσα πάθη και τόσο χρήμα που μόλυναν με την παρουσία τους την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου για να το καταντήσουν σε λίγα χρόνια ένα απέραντο τρελοκομείο και πνευματικό νεκροταφείο. Δεν τους έφταναν όμως αυτά, αλλά άνοιξαν και τις κερκόπορτες της προδοσίας σέρνοντας ιδία βουλήσει τον Ελληνικό λαό στα σκλαβοπάζαρα των διεθνών αγορών για να  τον σώσουν δήθεν από την καπιταλιστική βουλιμία που τον έπιασε τις τελευταίες δεκαετίες.
Όλα αυτά όμως σήμερα τα ξέρουμε και θα μου έλεγε κάποιος γιατί μας ζαλίσεις με τις αμαρτίες μας?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Επειδή ακριβώς αυτή η επίγνωση των αμαρτιών σήμερα θα μας σώσει! Διότι είναι ο μόνος αυθεντικός δρόμος για να επανακάμψουμε στην καθημερινή ισορροπημένη εθνική ζωή.
¨¨Πάσα παρακοή έλαβε ένδικό μισθαποδοσίᨨ και έτσι συμβαίνει σήμερα ενώπιον μας, οι ψευτοθεοί να κουρεύονται στα ομόλογα, στις καταθέσεις, στον φουσκωμένο εγωισμό, στα ψηλά κυβικά, στις βίλλες και στα κότερα.
 Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο τσαμπουκάς του νέο-Έλληνα  να μεταλλαχθεί σε κατάθλιψη και  απελπισία.                                  Πολλές φορές ο Ρωμηός στη ιστορία του βροντοφώναζε ιστορικά- ηρωικά ΟΧΙ. Σήμερα και σε αυτούς τους χρόνους που διάγουμε ακούσαμε σε τηλεοπτικές συνδέσεις τις πλειοψηφίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας να αλαλάζουν ανερυθρίαστα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Ουσιαστικά αυτό που καταλάβαμε μετά από σύντομο καιρό είναι ότι έλεγαν στους ξένους τοκογλύφους ελάτε να τα πάρετε όλα!!
Όμως οι ατιμίες και οι προδοσίες κτύπησαν την ¨¨πόρτα του ουρανού¨¨ και ήδη βλέπουμε τα σύννεφα της πνευματικής μπόρας να πυκνώνουν γύρω από τη πατρίδα μας.
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα? Οι ψευτοθεοί  θα κουρεύονται . οι παχιές μύγιες του Αυγούστου θα ανακεφαλοποιηθούν με κοινωνική ανακύκλωση και τα εθνικά  λαμόγια θα φαντάζουν πλέον σαν σκιές μέσα στην ιστορία .
Αυτοί που εφήρμοσαν πρώτοι την κοινωνική μηχανική, αυτή η μηχανική θα τους πολτοποιήσει γιατί ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές που προσδιορίζουν την ανθρώπινη υπόσταση.
Ήδη οι βασανιστές ψάχνουν τρόπους για να φύγουν γιατί κατανοούν πλέον ότι οι διεθνείς πάτρωνες τους θα τους παραδώσουν σύντομα στα χέρια του λαού που καθήμαξαν με πρωτόγνωρη μανία. Το παρακάτω είναι ένα σημείο των τεκταινομένων.

 «Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», τονίζει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ...

Σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής», η κ. Ρέντινγκ, η οποία είναι και επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο καιρός της τρόικας τελείωσε». Πηγή : naftemporiki.gr
Και τώρα προσεγγίζουμε ένα θέμα που μας πονάει όλους αλλά και είναι κοινή διαπίστωση ότι η λουστραρισμένη βιτρίνα της προηγούμενης ζωής των χρόνων της μεταπολίτευσης διέλυσε τον κοινωνικό ιστό αφήνοντας την ανομία και την διαστροφή να τον  σημαδέψει με συμπεριφορές έντονης ψυχοπάθειας. Και αυτό σήμερα το βλέπουμε. Και αναρωτιώμασθε τι θα μας σώσει? Ποιος θα μας σώσει? Την στιγμή που όλα σκιάζονται μέσα στο σκοτάδι.
Τριάντα χρόνια πριν ο πνευματοκίνητος  Γέροντας Παίσιος έλεγε
¨¨ περνάμε δύσκολα χρόνια και τι δύσκολα χρόνια, θα περάσουμε ένα τράνταγμα και αυτοί που δεν ζούνε πνευματικά θα αναγκασθούν εκ των πραγμάτων να ζήσουν πνευματικά ¨¨
Δηλαδή τι ξεκαθάριζε ο Γέροντας που ήδη φαίνεται στις μέρες μας?
ΨΑΛΜΟΣ 2ος
((Ἰνατί ἐφρύαξαν ἔθνη, καὶ λαοὶ ἐμελέτησαν κενά; 
 παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ. Διαῤῥήξωμεν τοὺς δεσμοὺς αὐτῶν καὶ ἀποῤῥίψωμεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὸν ζυγὸν αὐτῶν.))

Ήδη οι βασιλείς των εθνών συνήχθησαν κατά του ΚΥΡΙΟΥ και θέλουν να καταργήσουν την Αργία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Θα μου πείτε μα είναι αυτό τόσο σοβαρό πράγμα?
ΝΑΙ  ΕΙΝΑΙ!!! Γιατί τολμούν να προσβάλουν τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ μέσα στην μήτρα της Ορθοδοξίας που είναι η Αγιοτόκος Ελλάς.
Το μαρτύριο του Πατρο- Κοσμά καθαγίασε ομολογιακά την Αργία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ σε πείσμα των αντίχριστων δυνάμεων όλων των εποχών και σήμερα οι εγκληματίες των εθνών επιστρέφουν στο τόπο του εγκλήματος για να ολοκληρώσουν το ανοσιούργημα τους με διάφορες προφάσεις και με την ανοχή των ταγών μας!!
Να γιατί έρχεται πολύ δυνατό χαστούκι- τράνταγμα. Οι μεθυσμένοι πνευματικά νέο- Έλληνες μόνο έτσι μπορούν να ξυπνήσουν, την στιγμή που η μετάνοια για αυτούς φαντάζει γραφικότητα και παρωχημένη διαδικασία για καθυστερημένα μυαλά.
Μόλις ο μεθυσμένος ξυπνήσει θα προσπαθήσει να καταλάβει που βρίσκεται, δηλ θα έρθει  σε επίγνωση της αλήθειας. Μετά θα θελήσει να αποτοξινωθεί από τα δηλητήρια που τον ποτίζανε τόσα χρόνια γιατί μέσα σε αυτά του έριχναν την δήθεν ζάχαρη της καλοζωίας.
 Έτσι αρχίζει η μεταστροφή και ανοίγει έμπροσθεν του ένας άλλος κόσμος που κάποιοι του τον στερήσανε για τον έχουν  εύκολο υποχείριο τους. Και αυτός ο κόσμος είναι η από αιώνων ισορροπημένη βιωτή της Ορθόδοξης Ελληνικής Παράδοσης που συνδύαζε ¨¨το παν μέτρον άριστον¨¨ με τις πραγματικές χαρές της ζωής που δίνει απλόχερα η Ελληνική φύση. Όταν ο Έλληνας εκ των πραγμάτων αποδεχθεί οικειοθελώς αυτό τον τρόπο διαβίωσης, θα κατανοήσει  άμεσα την ασκητική πνευματικότητα ¨¨του φιλοσοφείν την ζωή και την ματαιότητα των πολύπλοκων ανέσεων αυτής¨¨ και τότε  θα αναδειχθεί σαν άτομο και σαν Έθνος στο ψηλό σκαλοπάτι που πάντα του  ταίριαζε για να  μπορέσει να ψάλλει και αυτός δοξολογικά μαζί με τους Αρχαγγέλους  ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στην  πραγματική μητέρα του την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ που νοιάζεται πραγματικά γι αυτόν και  παρακαλεί σήμερα ικετευτικά για την Εθνική μεταστροφή  και την Σωτηρία μας ενόψει  των ραγδαίων γεωπολιτικών ανακατατάξεων που άρχισαν να συμβαίνουν στον πλανήτη . Μία τέτοια Εθνική Πορεία θα αναγορεύσει την μικρή Ελλάδα ΑΞΙΑ για να γίνει το πνευματικό προζύμι  και να θρέψει την πεινασμένη πνευματικά ανθρωπότητα. Οψόμεθα...
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ  
   
ΥΓ Θα σας έλεγα καλό καλοκαίρι και εύχομαι , αλλά φέτος το καλοκαίρι μυρίζει διαφορετικά και φέρνει μία ευωδία από παλιά γνωστά  μέρη εκεί στην καθ ημάς Ανατολή που μας δροσίζει από τον  πνευματικό καύσωνα των ημερών μας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...