Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Εκατομμύρια Ρώσοι και ο ίδιος ο Πούτιν προσκύνησαν τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα που μετέφεραν απο την Πάτρα! Οι εδω προσκυνούν τους Αζερους, τον Σόιμπλε και τους ανθρωποφαγους της Κλίντον…

“Η Ορθοδοξία μας ενώνει”! Δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της τελετής.
Και η Ελλάδα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα πολιτισμού, έχει καταντήσει απολιτιστος επαιτης, κρύβοντας τα ιερα της, τις αγιογραφίες της, χωρίς ανδριάντες και αγάλματα, με αηδίες – χρυσοπληρωμένα Εργα ατεχνίας.

Όταν κάθε πολιτισμένη χώρα κοσμεί τους δημόσιους χώρους της με Ελληνική τέχνη. Αρχαιότητα ή εκκλησιές. Εκτός απο τις μουσουλμανικές χώρες και την Ελλάδα, που αν τολμήσεις να ζητήσεις ανδριάντα του Μ. Αλέξανδρου ή του Παλαιολογου, οι αλκοολικοί μουλάδες θα σε πουν “ντεμοντέ”…
Εκατομμύρια πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη Ρωσία για τις εορταστικές εκδηλώσειςΜε αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για τη σπουδαιότητα και τη
σημασία της Ορθοδοξίας στην ιστορία του ρωσικού λαού.
«Η Εκκλησία εκτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη Ρωσία επειδή δημιουργεί συνθήκες για την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ των θρησκειών, εθνών και
λαών», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Παράλληλα, τόνισε ότι το ρωσικό έθνος οφείλει ουσιαστικά τη δημιουργία του στην ορθόδοξη πίστη, καθώς, όπως ανέφερε «με την έλευση του χριστιανισμού, της ορθοδοξίας, άρχισε να δημιουργείται το ρωσικό έθνος και να δημιουργείται το ενωμένο ρωσικό κράτος».
Χρησιμοποιώντας μάλιστα την Ορθοδοξία ως κοινό τόπο, ο Πούτιν επιχείρησε να ενισχύσει τους μελλοντικούς δεσμούς της Ρωσίας με την Ουκρανία, όπου παραβρέθηκε με αφορμή την έλευση του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα από την Πάτρα στο Κίεβο.
Στο Κίεβο, την πόλη που θεωρείται το λίκνο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού από εκεί ξεκίνησε ο εκχριστιανισμός των Ρώσων το 988 μ.Χ., όταν ο πρίγκιπας Βλαδίμηρος στα νερά του Δνείπερου ασπάστηκε τον χριστιανισμό, ο Πούτιν άφησε στην άκρη τα όσα χωρίζουν τις δύο χώρες και μίλησε για τη σημασία των πνευματικών και ιστορικών τους δεσμών.
«Είμαστε πνευματικοί κληρονόμοι των όσων συνέβησαν εδώ πριν από 1.025 χρόνια», τόνισε ο Πούτιν δίπλα στον Ουκρανό ομόλογό του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα
Στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 1025 χρόνων κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει ο σταυρός του Αγίου Ανδρέα που μεταφέρθηκε από την Πάτρα σε περιοχές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, όπου εκατομμύρια πιστοί σπεύδουν να τον προσκυνήσουν.
Στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν πολλές τελετές με επικεφαλής τον Πατριάρχη Κύριλλο και τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200.000 πιστών.
Η μυστική βάφτιση του Προέδρου
Ο Ρώσος Πρόεδρος προ ημερών διηγήθηκε πως στα παιδικά του χρόνια βαφτίστηκε και η οικογένεια του ήταν αναγκασμένη να το κρύβει για να μην βλάψει τη δουλειά του πατέρα του. «Η μητέρα με βάφτισε δήθεν εν αγνοία του πατέρα μου που ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Δεν ήταν παράγοντας, εργαζόταν στο εργοστάσιο, ήταν ένα μικρό μέλος στο επίπεδο της οργάνωσης του εργοστασίου. Η μαμά μου δήθεν κρυφά από τον πατέρα μου με βάφτισε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.
 

olympia.gr
lithosfotos.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...