Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανεβαίνουν τα sites, πέφτει ο τύπος

Την σκληρή πραγματικότητα καταγράφει η ετήσια έρευνα για τις τάσεις του Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ένωση Εκδοτών. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα αποτελέσματα για το 2010 είναι ότι οι εφημερίδες βρίσκονται σε διαρκή πτώση και δίνουν καθημερινό αγώνα....



επιβίωσης, την ώρα που τα ψηφιακά φύλλα καταγράφουν εκρηκτική άνοδο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πωλήσεις των εφημερίδων βρίσκονται σε άνοδο μόνο στην Ασία και στη Λατινική Αμερική.Στην Ευρώπη παρατηρείται μείωση στις πωλήσεις της τάξης του 2%, ενώ στη Δ. Ευρώπη, η κάμψη έχει φτάσει τα τελευταία πέντε χρόνια το 11,8%.

Η απώλεια επανακτάται για όσους επιλέγουν ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων αν και τα έσοδα από τη διαφήμιση στις ψηφιακές εκδόσεις δεν αντισταθμίζουν τα έσοδα που χάνονται από τη διαφήμιση στις έντυπες εκδόσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο δυνατοί αναγνώστες εφημερίδων είναι οι Ισλανδοί, καθώς 96% του πληθυσμού διαβάζει καθημερινά εφημερίδα. Ακολουθούν η Ιαπωνία με ποσοστό 92%, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ελβετία με 82%.





on-news.




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...