Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ιερώνυμος: "Αν δεν αλλάξουμε μυαλό και σκέψη, δεν θα αλλάξει η ζωή μας"

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων, η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστούμενος από πλειάδα αρχιερέων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Δημητρίου, για το πώς ο Άγιος αντιμετώπιζε τα προβλήματα του, συγκρίνοντας τα με τα σημερινά προβλήματα των ανθρώπων.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ανεξιθρησκία που θέλει να επιβάλει η Ευρώπη λέγοντας με θλίψη: «Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν έχει ρίζες στον Χριστιανισμό αλλά όλα τ’ αλλά. Θέλουν να απομακρύνουν τον Θεό, όμως δεν καταλαβαίνουν ότι όταν βγάζουμε τον Θεό από τη ζωή μας, συγχρόνως βγάζουμε και τον άνθρωπο και την ανθρωπιά»
Παράλληλα είπε ότι την σημερινή εποχή μας λείπουν τα πρότυπα και είπε συγκεκριμένα κάνοντας μια ερώτηση: «Τι μας λείπει σήμερα από την Κοινωνία; Τι ζητάμε; Πρότυπα, θέλουμε πρότυπο μάνας, θέλουμε πρότυπο πατέρα, θέλουμε πρότυπο οικογένειας, θέλουμε πρότυπο κληρικού, θέλουμε πρότυπο πολιτικού, θέλουμε πρότυπα για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε»
Επίσης μιλώντας για την περιθωριοποίηση που διέρχεται η Εκκλησία είπε: «Περνάμε αδιάφοροι έξω από τις εκκλησίες, περνάμε αδιάφοροι μπροστά από την εικόνα, μας ενοχλεί πλέον η καμπανοκρουσία και θέλουμε να κάνουμε νόμο να πάψουν να χτυπάνε οι καμπάνες, γιατί ενοχλεί ο ήχος της ενώ για τους Πατέρες ήταν ο ύμνος, τα αποιεροποιήσαμε όλα και όταν κάτι αποιεροποιήτε γίνεται εκμεταλλεύσιμο».
«Η Εκκλησία συμφωνεί με τα λεγόμενα της αλλαγής του τρόπου ζωής μας, αλλά το ψιθυρίζουμε με άλλα λόγια που δεν πονάνε τους Ανθρώπους, αν δεν αλλάξουμε μυαλό και σκέψη δεν θα αλλάξει ούτε η ζωή μας» κατέληξε ο Μακαριώτατος.
Συπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία ήταν και ο Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ενώ μέρος πήραν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε με τον Σταυρό από την Μονή Πρεβελή το Εκκλησίασμα και ευχήθηκε σε όσους γιορτάζουν έτη πολλά και ο Άγιος Δημήτριος να είναι προστάτης όλων.
Από την μεριά του ο προιστάμενος του Ναού Αρχιμ. Φιλούμενος Ρούμπης, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την ιδιαίτερη τιμή να προεξάρχει στην Πανήγυρη του Ναού του Αγίου Δημητρίου των Όπλων.
Να αναφέρουμε ότι ο πανηγυρίζοντας Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου των Όπλων (Στρατηγού Καλλάρη 57, Κάτω Πατήσια) υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και την δέουσα λαμπρότητα χθες τον θαυματουργό Σταυρό, περιέχοντα Τίμιο Ξύλο, εκ της Ιεράς Μονής Πρέβελη της Εκκλησίας της Κρήτης, ο οποίος θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Πέμπτη 27η Οκτωβρίου.
Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λάμπης και Σφακίων.


Romfea

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...