Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ραντάρ που «βλέπει» μέσα σε σπίτια

Γ.Θ: Η εμμονή των σκοτεινών υπηρεσιών της νέας τάξης να μας παρακολουθούν και να μας ελέγχουν, οφείλεται στο ότι θέλουν να μας κάνουν ρομπότ και να χάσουμε το δώρο που μας έδωσε ο Θεός, την ελεύθερη βούληση...
Φτιάξανε ένα κόσμο big brother με εμάς για πειραματόζωα, όμως...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ.

ΑΔΕΡΦΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ!

nooz:Ένα πρωτοποριακό ραντάρ που θα μπορεί να διαβάσει μέσα από τοίχους σχεδίασαν ερευνητές στο ΜΙΤ. Πρόκειται για ένα ραντάρ που θα ανιχνεύει και την παραμικρή κίνηση μέσα από τοίχους, ενώ - όπως ήταν αναμενόμενο - μια από τις βασικές εφαρμογές του θα είναι σε συνθήκες μάχης.


Το απλό ραντάρ εμποδίζεται από τσιμεντένιες κατασκευές, όπως σπίτια, εγκαταστάσεις κ.α., καθώς χρησιμοποιεί ραδιοκύματα που αντανακλώνται πάνω σε συμπαγείς επιφάνειες. Το νέο ραντάρ με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων S-band κατάφερε να προσπελάσει το πρόβλημα αυτό και μπορεί πλέον να «διαβάζει» μέσα από τοίχους.


Όπως δήλωσε ο Gregory Charvat του εργαστηρίου Λίνκολν στο ΜΙΤ, το βασικότερο πρόβλημα ήταν η άμεση μετάδοση εικόνας, γιατί «όταν βρίσκεσαι σε μάχη δεν μπορείς να περιμένεις την εικόνα να έρθει κάθε 20 λεπτά και ούτε να στέκεσαι δίπλα από ένα κτήριο - πιθανό στόχο».

Κατά την διάρκεια των τεστ το ραντάρ κατάφερε να εντοπίσει δύο ανθρώπους μέσα σε ένα σπίτι φτιαγμένο από τσιμέντο και σίδερο. Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι το ραντάρ μπορεί να «δει» μέσα σε κτήρια από απόσταση 18 μέτρων, ακόμα και αν οι «ύποπτοι» προσπαθούν να είναι απολύτως ακίνητοι.Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...