Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συμφωνία της Ουκρανίας για τον εκσυγχρονισμό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης θάλασσας



Image














Την πρόθεση της Ουκρανίας να επιτρέψει στην Ρωσία να εκσυγχρονίσει το Στόλο της Μαύρης θάλασσας ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Mykhaylo Yezhel. Για το συγκεκριμένο ένα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με δεδομένο ότι η Ρωσία έχει εξασφαλίσει την παραμονή του Στόλου στην Σεβαστούπολη μέχρι το 2042 με βάση την συμφωνία που οι δύο χώρες είχαν υπογράψει το 2010.

Όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός ο μέσος όρος επιχειρησιακής ζωής των πλοίων είναι 25-30 χρόνια οπότε είναι λογικό επόμενο τα πλοία που έχουν φτάσει αυτό το όριο ζωής να πρέπει να αντικατασταθούν με νεώτερα.
Όμως με βάση τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες γίνεται αναφορά για τον υπάρχον ρωσικό στόλο και με τα συγκεκριμένα πλοία που αυτός διαθέτει. Για οποιαδήποτε αύξηση του αριθμού των πλοίων ή για τον εκσυγχρονισμό αυτών η Ρωσία θα πρέπει να ζητήσει την σύμφωνη γνώμη της Ουκρανίας.
Για το λόγο αυτό επιτροπές από τις δύο χώρες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις καθότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης θάλασσας θα παραλάβει 15 πλοία επιφανείας και υποβρύχια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...