Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αλβανία: Ιδρύθηκε η πρώτη Μασονική Στοά στα Τίρανα

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, υπό την διεύθυνση της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλιας ( GOIGrand Oriente d’ Italia) ιδρύθηκε  η Μεγάλη Τεκτονική Στοά των Τιράνων της Αλβανίας.

Η ιδρυτική τελετή  πραγματοποιήθηκε υπό την .....ηγεσία του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας, κ.Gustavo Rafi και του κ. Thomas Jackson, εκτελεστικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Διάσκεψης της Μεγάλης Μασονικής Στοάς.

Στην εκδήλωση των Τιράνων, παραβρέθηκαν 24 αντιπροσωπείες, εκπροσωπούμενες από τους δασκάλους ισάριθμων χωρών του κόσμου, όπως, των ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Βραζιλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, Ελλάδας, Ελβετίας κ.ά., οι οποίοι προσέφεραν υποστήριξη για την επίτευξη της ανέγερσης της Μεγάλης Αλβανικής Στοάς, της πρώτης στην Αλβανική Ιστορία και του τελευταίου κρίκου της μασονικής στοάς στην Ευρώπη.

Με δεκάδες μηνύματα και τηλεγραφήματα έγινε δεκτή η δημιουργία της Μεγάλης Στοάς της Αλβανίας (Lozhës së Madhe të Shqipërisë) από δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Αφρικής, οι οποίες  την καλοδέχθηκαν στη φιλόξενη αγκάλη του Ελεύθερου Παγκόσμιου Μασονισμού, εκφράζοντας συγχρόνως τα ειλικρινή αδελφικά αισθήματα με την άμεση αναγνώρισή της.
Οι Αλβανοί τέκτονες άρχισαν τη δραστηριότητά τους πριν από αρκετά χρόνια με τη δημιουργία της μικτής Ιταλο-Αλβανικής Στοάς στα Τίρανα και με την γενναιόδωρη βοήθεια των Ιταλών Μασόνων της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας.


amanews
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...