Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ένα απίστευτο περιστατικό στην Κριμαία - Η Ουκρανία θα καταρρεύσει εάν δεν την καταλάβει, η Ρωσία θέλει Οδησσό

Scott Ritter (πρώην CIA): Είναι αναπόφευκτο, ο ρωσικός στρατός θα καταλάβει Οδησσό στα Νότια και Kharkiv στα βόρεια - David Petraeus (αμερικανός στρατηγός): Η Ουκρανία κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της γιατί η αντεπίθεση απέτυχε 

Το άδοξο τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει…
Η αντεπίθεση έχει καταρρεύσει… μόλις σε ένα σημείο μετά από 11 εβδομάδες έφθασαν οι Ουκρανοί στην πρώτη βασική άμυνα στην Zaporizhia και στο χωρίο Robotyne.
Οι απώλειες των Ουκρανών σε στρατιώτες και σε οπλικά συστήματα ειδικά τις τελευταίες ημέρες είναι τρελές, αφού οι Ουκρανοί πιέζονται να δείξουν αποτελέσματα στην Δύση, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες απώλειες τους…
Για τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η Ουκρανία θα καταρρεύσει εάν ο Zelensky αποτύχει να καταλάβει την Κριμαία…
Η CIA προβλέπει ότι ο Putin έχει σχεδιάσει μια Ουκρανία χωρίς την Οδησσό, η Ρωσία θέλει να καταλάβει την Οδησσό… και να αποκόψει τελείως από την θάλασσα την Ουκρανία…

Οι Ουκρανοί μη μπορώντας να σπάσουν την Ρωσική άμυνα στέλνουν συνεχώς drones… μόνο στις 24 Αυγούστου καταρρίφθηκαν 42 drones κυρίως από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου όπου η Ρωσία έχει μεγάλη τεχνογνωσία…
Αλλά τα drones είναι για εντυπώσεις, δεν μπορούν να προκαλέσουν στρατηγική ζημιά…
Επίσης η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε πύραυλο S-200 πάνω από την Kaluga
Ένα απίστευτο επεισόδιο έλαβε χώρα στην Κριμαία όπου Ουκρανικά κομάντο κατέφεραν και έφθασαν έως την Κριμαία... αλλά τρομοκρατήθηκαν όταν συνάντησαν έναν τουρίστα με όπλο και αποχώρησαν κακήν κακώς πετώντας όπλα που κρατούσαν...
Τέτοια ικανότητα....

The Hill: Η Ουκρανία θα καταρρεύσει εάν ο Zelensky αποτύχει να καταλάβει την Κριμαία

Η Ουκρανία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Κριμαία αναφέρει η Hill.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η χερσόνησος κατέχει στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα.
Η χώρα στην οποία ανήκει η Κριμαία θα κυριαρχήσει στην περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, για τον Volodymyr Zelensky, η μόνη δυνατή φόρμουλα για την επιβίωση του κράτους του αυτή τη στιγμή είναι: «Κριμαία ή κατάρρευση».
Ο Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να καταλάβει την Κριμαία.
Έχει, ανακοίνωσε την προετοιμασία μιας λίστας με ολοκληρωμένα βήματα για την «αποκατοχή» της περιοχής, υποσχόμενος να την επανεντάξει γρήγορα στον «κρατικό ιστό της Ουκρανίας».
Οι προθέσεις που εξέφρασε η Ουκρανία χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονικές στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι ήταν αδύνατο να αρπάξει μέρος της επικράτειας από μια ισχυρή πυρηνική δύναμη. Όπως τόνισε ο Medvedev ο αναπληρωτής μόνιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι επιθέσεις στην Κριμαία θα ακολουθηθούν από αντίποινα.
Για την Ρωσία η Κριμαία είναι αναπόσπαστο ρωσικό έδαφος και τυχόν στρατηγική επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία θα αντιμετωπιστεί ως απειλεί για την Ρωσία ενεργοποιώντας το ρωσικό αμυντικό δόγμα που περιλαμβάνει και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Scott Ritter (πρώην CIA): Είναι αναπόφευκτο, ο ρωσικός στρατός θα καταλάβει Οδησσό στα Νότια και Kharkiv στα βόρεια

Ο ρωσικός στρατός θα απελευθερώσει την Οδησσό μετά την υποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
Νομίζω ότι αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία κινούνται όλα. Μόλις οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρυφτούν πίσω από τον Δνείπερο, αφού θα έχουν αποτύχει και οι Ρώσοι αντιληφθούν ότι το μέτωπο έχει διευθετηθεί, θα πάνε στην Οδησσό, τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών, οι Ουκρανοί πρέπει να κατανοήσουν ότι η απώλεια πρόσβασης στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η απώλεια του Kharkiv στα βόρεια, είναι αναπόφευκτη εάν το Κίεβο συνεχίσει να διστάζει και αρνείται να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση της σύγκρουσης.
Στις αρχές Αυγούστου, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Mikhail Podolyak, είπε ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν επαφές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφού η Ουκρανία είναι ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα ήταν μια πραγματική νίκη για τη Ρωσία.
Όπως σημειώνεται στην Ρωσία, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να αλλάξει η κατάσταση σε μια ειρηνική πορεία, η απόλυτη προτεραιότητα για τη Ρωσία είναι να επιτύχει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης και τώρα αυτό είναι δυνατό μόνο με στρατιωτικά μέσα.

Ο πολωνικός στρατός είναι πτώματα – Ακολουθούν καταστροφική πολιτική, θα σπάσουν το κεφάλι τους

Η επιθετική πολιτική των πολωνικών αρχών, μαζί με έναν αδύναμο στρατό που αποτελείται από τα «στρατιώτες πτώματα», μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες την Πολωνία, εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Η Ρωσία δεν απειλεί την Πολωνία , όπως και η Λευκορωσία.
Η Πολωνία είναι η μόνη που προβάλλει απειλές
Ξέρετε, οι ανόητες ενέργειες οδηγούν σε ανόητα αποτελέσματα, τα οποία θα εκφραστούν σε νεκρούς Πολωνούς πολίτες και κατεστραμμένες πολωνικές πόλεις.
Η Ρωσία δεν χαζεύει… αν θέλεις να παίξεις αυτό το παιχνίδι γαβγίσματος σε ένα μεγάλο σκυλί και προσποιείσαι ότι θέλεις να το δαγκώσεις, δεν χρειάζεται να εκπλαγείς αν γυρίσει και σου διαμελίσει το κεφάλι. Αυτό ακριβώς θα συμβεί»
Ο Scott Ritter συμβούλεψε τους Πολωνούς να ανοίξουν ένα βιβλίο ιστορίας και να θυμηθούν πόσοι στρατοί κατέλαβαν τα εδάφη της λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας.
Όσες καταστροφές και κακοτυχίες και εάν είχαν… πρέπει να εκμεταλλευτούν την τωρινή τους ευημερία.
«Ήσασταν πεδίο μάχης και πληρώσατε το τίμημα.
Οι πόλεις σας έχουν καταστραφεί, τα παιδιά σας έμειναν χωρίς γονείς και μεγάλωσαν σε ορφανοτροφεία.
Έχετε δει τον πληθυσμό σας να μειώνεται.
Τώρα είστε επιτέλους σε μια ευημερούσα θέση, είστε μέρος της ευρωπαϊκής κοινότητας….
Και όμως είστε εσείς που προωθείτε την σύγκρουση αυτή τη στιγμή», Scott Ritter.
Το πρώην στέλεχος της CIA προέτρεψε επίσης να αξιολογηθεί το μάλλον αδύναμο στρατιωτικό δυναμικό του πολωνικού στρατού, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση είναι σε θέση να οργανώσει μια όμορφη παρέλαση, ωστόσο, σε έναν πόλεμο, οι Πολωνοί στρατιώτες, θα είναι πτώματα…
Το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το μέγεθος του στρατού σε 300.000 άτομα και να αυξήσει τον αριθμό των μεραρχιών σε έξι.
Η ενίσχυση της ανατολικής πλευράς τέθηκε σε προτεραιότητα.

David Petraeus (αμερικανός στρατηγός): Η Ουκρανία κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της γιατί η αντεπίθεση απέτυχε

Η Ουκρανία κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της που έχουν απομείνει μετά από μια εξαιρετικά αποτυχημένη επίθεση των Ουκρανών το καλοκαίρι, αναφέρει ο απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ David Petraeus σε άρθρο για την Washington Post.
Σύμφωνα με τον Petraeus, η Ουκρανία σκοπεύει να συνεχίσει τη στρατιωτική εκστρατεία, παρά τη μεγάλη ήττα του στρατού του στην κατεύθυνση Zaporozhye.
«Η συνολική κινητοποίηση όλων των τομέων της κοινωνίας στη χώρα αποδεικνύει τις προθέσεις τους», είπε ο David Petraeus.
Ο στρατηγός σημείωσε ότι οι Ρώσοι είχαν δημιουργήσει ένα καλά μελετημένο ελαστικό αμυντικό σύστημα, το οποίο έφερε τις ουκρανικές δυνάμεις σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
«Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προετοιμάσει μια τεράστια και βαθιά άμυνα, που αποτελείται από φαρδιές λωρίδες επιδέξια τοποθετημένων ναρκών, αντιαρματικές τάφρους και άλλα εμπόδια.
Εξαιτίας αυτού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες και αρχίζουν να κουράζονται»….
Στις 4 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μια αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artyomovsk και, ειδικά στην Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που είχαν προετοιμαστεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο η αντεπίθεση έχει αποτύχει…

Larry Johnson (Πρώην CIA): Η Ρωσία παράγει 7 φορές περισσότερα πυρομαχικά από αυτά που έχει η Ουκρανία

Η Ρωσία παράγει επτά φορές περισσότερα πυρομαχικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, γι' αυτό η Ουκρανία υφίσταται πολλές φορές περισσότερες απώλειες, όπως αποδεικνύεται από δορυφορικά πλάνα τάφων και τον αριθμό των νέων νεκροταφείων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Η Ρωσία εκτοξεύει πέντε έως επτά φορές περισσότερες οβίδες πυροβολικού από τους Ουκρανούς.
Φανταστείτε ότι έχετε στο όπλο σας μια βολή και εγώ επτά.
Μπορεί να είστε σε θέση να σκοτώσετε ένα δικό μου, αλλά μπορώ να σκοτώσω επτά από τους δικούς σας.
Και μετά γίνεται σαφές τι συμβαίνει:
Η Ουκρανία, λόγω του τεράστιου αριθμού βομβαρδισμών, υφίσταται σημαντικά περισσότερες απώλειες από τη Ρωσία».
Ο Larry Johnson πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα, η κλίμακα των ταφών, που είναι πολύ εύκολα ορατά από τον δορυφόρο, καθώς και ο αριθμός των νέων νεκροταφείων στην Ουκρανία, αποτελούν επίσης δείκτη για την εκτίμηση των ουκρανικών απωλειών.
«Δεν θα δείτε το ίδιο πράγμα στη Ρωσία, επομένως αυτά τα δύο στοιχεία από μόνα τους μου λένε από την άποψη των μυστικών υπηρεσιών ότι η Ουκρανία έχει τεράστιο αριθμό απωλειών σε σύγκριση με τη Ρωσία», κατέληξε ο Larry Johnson.
Πρόσφατα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στρατηγός δήλωσε ότι ο στρατιωτικός πόρος της Ουκρανίας, όπως φαίνεται από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εχθροπραξιών, έχει σχεδόν εξαντληθεί.
Οι ξένοι σύμβουλοι χρησιμοποιούν Ουκρανούς στρατιώτες για να εφαρμόσουν διάφορες επιλογές για τη διεξαγωγή μάχης χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα.
Ταυτόχρονα, «δεν λαμβάνουν υπόψη» το επίπεδο των απωλειών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

New York Times: H Ουκρανία εμπρός σε αδιέξοδο - Πότε και Πού θα τελειώσει η αντεπίθεση;

Η Δύση ασκεί δριμεία κριτική στον ουκρανικό στρατό αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Σε λιγότερο από τρεις μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης, απέτυχαν στην αντεπίθεση και το Πεντάγωνο έχει ήδη υποδείξει πότε και πώς θα τελειώσει η ουκρανική επιχείρηση αντεπίθεσης.
Το Πεντάγωνο υπενθυμίζει ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης είναι να διαταραχθούν οι ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού στην περιοχή Zaporozhye και να διακοπεί ο χερσαίος διάδρομος προς την Κριμαία.
Και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διατηρούν μια σημαντικά μεγαλύτερη ομάδα κοντά στο Bakhmut και σε άλλες πόλεις του Donbass
Οι δυτικοί στρατηγοί συμβούλεψαν την Ουκρανία να εστιάσει στην Zaporizhia και να κινηθεί προς τη Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, για να σπάσει ναρκοπέδια και άλλες αμυντικές δομές των ρώσων.

Σε τηλεδιάσκεψη στις 10 Αυγούστου, ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Mark Milley, ο Βρετανός ομόλογός του ναύαρχος Sir Tony Radakin και ο Ανώτατος Διοικητής των Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη στρατηγός Christopher Cavoli προέτρεψαν τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων Ο Ουκρανός στρατηγός Valery Zaluzny να επικεντρωθεί σε μια κύρια κατεύθυνση.
Επιπλέον, η επίλεκτη 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Εφόδου αναπτύχθηκε στην κατεύθυνση Zaporozhye, η οποία υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε σε δεύτερο χρόνο θα έσπαγε τα κενά στην άμυνα,  για να φθάσει προς την Αζοπφική θάλασσα...
Η New York Times υποστηρίζει ότι ακόμη ο Ουκρανικός στρατός έχει τεράστιες απώλειες...
Υπάρχουν όλο και λιγότεροι έμπειροι αξιωματικοί στον στρατό.
Οι βετεράνοι επιστρέφουν στην υπηρεσία, χωρίς να τους επιτρέπουν να αναρρώσουν πλήρως από τα τραύματά τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέλαβαν το βόρειο τμήμα του Robotyne, προσπαθούν να ελέγξουν το κέντρο.
Ωστόσο, αυτή η προέλαση είναι ασήμαντη και καθυστερημένη, γράφει η New York Times.
Οι μάχες γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, αυτό οφελεί την αμυνόμενη πλευρά.
Ο αμερικανικός στρατός αποτίει φόρο τιμής στο ρωσικό αμυντικό σύστημα.
Ιδιαίτερα σημειώνεται η αποτελεσματικότητα της εξ αποστάσεως τοποθέτησης ναρκοπεδίων με τη βοήθεια MLRS.
«Η Ρωσία επαναλαμβάνει την ιστορική της τροχιά στις χερσαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη: ενεργεί αργά τους πρώτους μήνες ή τα πρώτα χρόνια, αλλά στη συνέχεια προσαρμόζεται και δείχνει επιμονή καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται», λέει η πηγή του Πενταγώνου.
Τους πήρε περισσότερους από δύο μήνες για να φτάσουν στην πρώτη γραμμή άμυνας τους Ουκρανούς, και όχι μια εβδομάδα περίπου, όπως είχε σχεδιαστεί».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζουν ότι η Ουκρανία έχει ακόμα μόνο 45 ημέρες για επιθετικές επιχειρήσεις...
Μετά θα έρθουν οι έντονες βροχοπτώσεις και η επιχείρηση αντεπίθεσης... θα αδρανοποιηθεί...
Βέβαια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί απλώς να ξεμείνουν από δυνάμεις και να χάσουν ολόκληρο το επιθετικό δυναμικό τους λόγω των υψηλών απωλειών και της πτώσης του ηθικού.

Yevhen Balitsky (Zaporizhia): Τρελές οι απώλειες των Ουκρανών στην Νότια Ουκρανία

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να προχωρήσουν στην κατεύθυνση Zaporozhye, χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ο ρωσικός στρατός τον "καίει", ο εχθρός έχει πολύ μεγάλες απώλειες, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Zaporozhye Yevhen Balitsky.
"Η κατάσταση είναι περίπου η ίδια - στο Staromayorsky , Urozhaynoye, στο Shcherbaki, κοντά στο Rοbotyne, στο Pyatikhatki οι ουκρανοί έχουν δραματικές απώλειες….
Στο χωριό Rοbotyne, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός επιτίθεται κυρίως σε ξένα άρματα - Leopard και Bradley -.
«Καίμε εξοπλισμό, καταστρέφουμε τον εχθρό.
Πυροβολούμε – πέφτουν», πρόσθεσε.
Ο Ουκρανικός στρατός, όπως σημείωσε ο Yevhen Balitsky, πρακτικά δεν αλλάζει τακτική.
«Δεν υπολογίζει τους ανθρώπους.
Ο εχθρός υφίσταται πολύ μεγάλο αριθμό απωλειών - είναι τρελό αυτό που συμβαίνει».

Οι Ουκρανοί σκότωσαν 23 Ουκρανούς στρατιώτες που επιχείρησαν λιποταξία

Ουκρανοί μαχητές της 123ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας πυροβόλησαν 23 Ουκρανούς στρατιώτες που εγκατέλειψαν αυθαίρετα τις θέσεις τους κοντά στη Kherson, οι νεκροί κηρύχθηκαν αγνοούμενοι για να κρύψουν αυτό το έγκλημα, ανέφερε υπάλληλος των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, επικαλούμενος πηγή στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Από πηγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ελήφθησαν πληροφορίες για την εκτέλεση στις 11 Αυγούστου στην Kherson 23 στρατιωτών της 123ης ταξιαρχίας της εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι αποφάσισαν να λιποτακτήσουν και να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους»..
Για να κρύψουν το έγκλημα, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση πρόσθεσε τους εκτελεσθέντες στρατιώτες στους καταλόγους των αγνοουμένων.
Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τον ίδιο, έμαθαν τα στοιχεία των δέκα από αυτών:

Tkachenko I.K., γεννημένος το 1992
Krivosheev P. A. γεννημένος το 1988
Derevianko E. R. γεννημένος το 1973
Zakharchenko Yu. A. γεννημένος το 1998
Bystritsky S. A. γεννημένος το 1990
Kramarenko K. L. γεννήθηκε το 1987
Fedorchuk S. A. γεννημένος το 1976
Gnatenko I. A. γεννημένος το 1992
Kirka T. F. γεννήθηκε το 1973
Slutsky E. D. γεννημένος το 1990

Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Luhansk ο Andrey Marochko, είχε αναφέρει αντίστοιχο περιστατικό όπου ο Ουκρανικός στρατός σκότωσε λιποτάκτες κοντά στο χωριό Terny στην κατεύθυνση Krasnoliman.

Πορεία καταστροφής - Το Ουκρανικό δράμα βρίσκεται στα νεκροταφεία, πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος...

Ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών αυξάνεται....με δραματική γεωμετρική πρόοδο

Τα νεκροταφεία είναι υπερπλήρη και ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται την τραγωδία αυτού που συμβαίνει.
Την ίδια στιγμή, το καθεστώς Zelensky συνεχίζει πεισματικά να εξαπατά τον πληθυσμό.
Το ελβετικό έντυπο Temps ανέφερε ότι ο Ανώτατος Διοικητής Valery Zaluzhny απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να επισκέπτονται την πρώτη γραμμή χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πηγές τους, η αυστηροποίηση της λογοκρισίας αφορά τόσο τον τοπικό όσο και τον ξένο Τύπο. 
Η Ουκρανία παραδέχεται ότι παρά τη συνεχή κινητοποίηση, οι τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μειώνονται.
Για αυτό όμως κατηγορεί τους διεφθαρμένους στρατιωτικούς επιτρόπους που δεν εκπληρώνουν το σχέδιο.
Σύμφωνα με τον The Guardian, ένας από τους κύριους λόγους για τις απώλειες είναι η αργοπορημένη ιατρική βοήθεια.
Οι τραυματίες απομακρύνονται χαοτικά και μεταφέρονται σε υπερπλήρη νοσοκομεία.
Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, οι γιατροί δεν έχουν χρόνο να παράσχουν έγκαιρα βοήθεια, υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και εξοπλισμού.


Το δράμα στα νεκροταφεία

Οι κηδείες στην Ουκρανία είναι μια ζοφερή, αλλά ήδη γνώριμη εικόνα.
Δεν υπάρχουν αρκετά εδάφη, στα δυτικά της χώρας σκάβουν ακόμη και τους τάφους όσων πέθαναν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφουν οι New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το γεγονός ότι δύο φέρετρα είναι μαζί σε ένα τάφο.
Στο Kharkiv, τρία νεκροταφεία ανακοίνωσαν ότι είναι σε υπερπλήρωση.
Το πρόβλημα πέφτει στους ώμους των συγγενών, οι οποίοι συχνά αναγκάζονται να οργανώνουν ταφές σε γειτονικές περιοχές.
Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εργαζόμενους στα νεκροταφεία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, το πιο απαιτητικό επάγγελμα στο Lviv είναι οι εργαζόμενοι σε νεκροταφεία.
Οι αρχές ανακοίνωσαν μάλιστα επίσημη στρατολόγηση Ουκρανών που δεν πίνουν και πατριώτες.
Για εργασία στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της πόλης, το Lychakiv, προσφέρουν 500 hryvnia (πάνω από 1.100 ρούβλια) την ώρα.

Το μέγεθος της τραγωδίας

Πόσοι Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο του 2022 δεν είναι ακριβώς γνωστό.
Οι ειδικοί πιστοί στο καθεστώς του Κιέβου λένε ότι δεν ξεπερνούν τους 60.000, αλλά σύμφωνα με τον αμερικανό συνταγματάρχη Douglas McGregor, πρώην σύμβουλο του Trump, περίπου 400.000 στρατιώτες πέθαναν στην Ουκρανία.
Οι κακοτυχίες στις οικογένειες αποκτούν σταδιακά κοινωνική σημασία. 
Το 2023 οι Ουκρανοί πήγαν στο Κίεβο δύο φορές - τον Ιανουάριο και τον Μάιο για να ρωτήσουν τι συμβαίνει... 
Οι άνθρωποι υποψιάζονται ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέθαναν και δεν βρίσκονται σε αιχμαλωσία, όπως τους λένε.
Οι στρατιώτες αγνοούνται επίσημα εδώ και πολύ καιρό και η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κατά κανόνα, δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα.

Το Ουκρανικό κράτος υποτιμά τις απώλειες κατά οκτώ έως δέκα φορές για να δημιουργήσει την εμφάνιση ανησυχίας για τις ζωές των στρατιωτών, πιστεύουν ειδικοί...
"Οι διοικητές κάνουν τα πάντα για να μην δώσουν πληροφορίες για τους νεκρούς.
Τα χρήματα που οφείλονται σε συγγενείς τα οικειοποιούνται Ουκρανοί αξιωματικοί...
Η υποτίμηση του αριθμού των νεκρών έχει επίσης σκοπό να διατηρήσει το ηθικό των Ουκρανών.
Ταυτόχρονα ίνονται ψευδή στοιχεία για απώλειες ρωσικού στρατού».

Ακόμη οι Ουκρανοί έχουν στρατιώτες... για να σκοτωθούν....

Αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η Ουκρανία έχει εξαντλήσει το ανθρώπινο δυναμικό της.
Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σημείωσε ότι με πλήρη κινητοποίηση, το Κίεβο μπορεί να βρει άλλα τρία εκατομμύρια άτομα.
Αμφιβάλλω ότι αυτό θα λειτουργήσει, αλλά μπορούν να συγκεντρώσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.
Σε κάθε περίπτωση, θα έχουν αρκετό κόσμο για το πολύ έξι μήνες»....

Ο πολιτικός επιστήμονας Oleksandr Dudchak είναι σίγουρος ότι εάν οι Ουκρανοί μάθουν για το πραγματικό μέγεθος της τραγωδίας, η χώρα θα βρεθεί σε πραγματικό σοκ.
Τώρα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νεκροταφείο κοντά στο Κίεβο, σχεδόν 2,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Για σύγκριση: το μεγαλύτερο στον κόσμο, που βρίσκεται στο Ιράκ, καταλαμβάνει 6 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Αλλά υπάρχει εδώ και 14 αιώνες, και υπάρχουν πέντε εκατομμύρια τάφοι...
Γιατί χτίζουν το πιο τεράστιο στρατιωτικό νεκροταφείο στον πλανήτη; Θα ήθελα να ακούσω την απάντηση του Zelensky... και το νεκροταφείο αφορά μόνο τους νεκρούς από το Κίεβο....

Το καθεστώς του Κιέβου έχει μεγάλα σχέδια για τη διάθεση του πληθυσμού, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας.
Αλλά δεν πρέπει να αναμένεται ακόμη λαϊκή εξέγερση.
«Οι εκφοβισμένοι κάθονται στο σπίτι.
Πριν από την ειδική επιχείρηση, δεν φοβήθηκαν να δείξουν τη θέση τους σε δύο περιπτώσεις: στις 9 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της πορείας.
Όλοι ήξεραν την ώρα και τον τόπο, δεν χρειάστηκε καν να οργανώσουν τίποτα.
Οι νέοι Ουκρανοί άνδρες έχουν μόνο δύο τρόπους να επιβιώσουν. 
Ο πρώτος είναι να φύγουν και αυτό θα είναι πολύ ακριβή διαδικασία  μετά την αλλαγή των στρατιωτικών επιτρόπων, πριν με 5.000 δολάρια έφευγες από την Ουκρανία. 
Ο δεύτερος - εάν σταλούν στην πρώτη γραμμή και παραδοθούν... αμέσως στον ρωσικό στρατό.

1873207329_0_0_3071_2048_640x0_80_0_0_5b84bde9562dec804099bfd3a166bb82.jpg
Συνάντηση Zelensky - FIdan για τη συμφωνία των σιτηρών

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky συναντήθηκε την Παρασκευή (25/8/2023) στο Κίεβο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Hakan Fidan και συζήτησαν για την συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών, από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον περασμένο μήνα.
«Συζητήθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα. Η Ειρηνευτική Πρόταση (της Ουκρανίας).
Οι προετοιμασίες για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη (σχεδιάζεται από το Κίεβο).
Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό από την Ρωσία του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών,» έγραψε ο Zelensky στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει την Μόσχα να επιστρέψει στην συμφωνία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;


Οι ρώσοι συνεχίζουν την προέλαση σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 24 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στη Novoyehorivka (15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove).
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), και Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να ανασυνταχθούν και να αντικαταστήσουν τα στρατεύματα στην κατεύθυνση Lyman.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην Bilohorivka και ελέγχουν τον δρόμο προς Hryhorivka (11 χλμ νότια της Kreminna) από το Bilohorivka…

Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna αλλά δεν προχώρησαν στις 24 Αυγούστου.
Το Ρωσικό Υπουργείο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων Alexander Savchuk ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Synkivka, Novoselivske (14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Svatove), Novoyehorivka, Hryhorivka, Torske, Dibrova (7 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), της δασικής περιοχής Serebryanske και Berestove (30 χλμ νότια της Kreminna)

Μάχες στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις στην κατεύθυνση Bakhmut στις 24 Αυγούστου και προχώρησαν βόρεια του Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά του Zaliznyanske (12 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νότια του Bakhmut.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν σταδιακά προς την κατεύθυνση Bakhmut.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν απροσδιόριστη προέλαση κοντά στο Klishchiivka (7 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut) και κατέλαβαν ρωσικές μπροστινές θέσεις δυτικά του οικισμού.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανέφερε ότι στοιχεία της Ρωσικής Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Pivnichne (21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν 19 χιλιόμετρα βόρεια του Bakhmut

Μάχες στην Avdiivka στο Donetsk

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Nevelske (14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka) στις 24 Αυγούστου…
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του μετώπου της πόλης Avdiivka στις 24 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις νότια της Avdiivka, κοντά στη Marinka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και βορειοδυτικά της Novomykhailivka (36 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Μάχες στα σύνορα Zaporizhia με Donetsk

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia στις 24 Αυγούστου, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Pryyutne (16 χλμ. νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Pryyutne και στο Staromlynivka (15 χλμ νότια της Velyka Novosilka).

Σκληρές μάχες στην Zaporizhia… πλησιάζουν τις βασικές θέσεις άμυνας των ρώσων οι Ουκρανοί

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 24 Αυγούστου και προχώρησαν πιο κοντά στις ρωσικές δευτερεύουσες αμυντικές γραμμές.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν στο νότιο Robotyne (10 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 24 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης ανατολικά του Robotyne προς το Verbove (18 χλμ. νοτιοανατολικά του Orikhiv).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν απροσδιόριστη επιτυχία προς την κατεύθυνση της Novodanylivka (5 χλμ νότια του Orikhiv) και της Novoprokopivka (13 χλμ νότια του Orikhiv).
Οι Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν τεθωρακισμένες επιθέσεις στο νότιο Robotyne και ανατολικά του οικισμού.
Οι ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν μόνο το βόρειο τμήμα του Robotyne και καμία πλευρά δεν ελέγχει το κεντρικό Robotyne.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν πέντε ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Robotyne και κοντά στην περιοχή Balka Uspenivka (11 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv).

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 24 Αυγούστου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στη Mala Tokmachka (9 χλμ. νοτιοανατολικά του Orikhiv).
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στο Robotyne και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από το βόρειο τμήμα του οικισμού.[78]

Μειώνεται η ένταση στην Kherson

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιδρομές στην ανατολική όχθη του ποταμού Dnipro στην περιφέρεια Kherson στις 24 Αυγούστου.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση δημοσίευσε βίντεο και ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ύψωσαν προσωρινά μια μεγάλη σημαία στην ανατολική όχθη του ποταμού Dnipro στην περιφέρεια Kherson.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν πολλές ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης που αποβιβάστηκαν σε απροσδιόριστα νησιά στο δέλτα του ποταμού Dnipro και απώθησαν αρκετές ομάδες που προσπάθησαν να εισβάλλουν στην ανατολική όχθη μεταξύ Hola Prystan (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Kherson) και Kardashynka (7 χιλιόμετρα νότια της πόλης Kherson).

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300 στην περιφέρεια Mykolaiv.
Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν δύο εκτοξευτές πυραύλων, έναν σταθμό ραντάρ και το κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενός ουκρανικού συστήματος S-300 κοντά στο Zelenyi Hai (13 χλμ ανατολικά της πόλης Mykolaiv), στην περιφέρεια Mykolaiv.

Εξελίξεις στην Κριμαία ή πως τα κομάντο της Ουκρανίας τρόμαξαν όταν είδαν ένα οπλισμένο τουρίστα, σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι.... 

Στις 24 Αυγούστου, μια ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ έφθασε στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας, κρυμμένοι σε ένα κάμπινγκ πολιτών, τοπιέτησαν σημαία της Ουκρανίας και υποχώρησαν βιαστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκε από ρωσικά πυρά στη θάλασσα.
Αποκαλύφθηκαν ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες της ουκρανικής επιχείρησης επίθεσης στην Κριμαία.
Η κάμερα που εγκαταστάθηκε στο τοπικό κάμπινγκ πολιτών που δέχτηκε επίθεση από τους Ουκρανούς μαγνητοσκόπησε το περιστατικό.
Αποδείχθηκε ότι οι γενναίες Ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις απειλήθηκαν από έναν γενναίο τουρίστα της Κριμαίας, ο οποίος τους συνάντησε με ένα τουφέκι.
Δεδομένου ότι η ουκρανική επίθεση αποσκοπούσε αποκλειστικά στη λήψη φωτογραφιών, χωρίς να τραβήξουν την προσοχή των Ρώσων στρατιωτικών, διέφυγαν αμέσως για να αποφύγουν τη μάχη με τον άμαχο.
Παρά τα ψέματα της Ουκρανίας για πολλά τρόπαια που φέρεται να κέρδισαν σε μια μάχη, ο Ουκρανικός στρατός δραπέτευσε αμέσως και έχασε και βασικά όπλα:
Υποχωρούντες Ουκρανοί στρατιωτικοί άνοιξαν βιαστικά πυρ από πολυβόλα, καλύπτοντας την υποχώρησή τους.
Στόχευσαν το κάμπινγκ των πολιτών, δεν τραυματίστηκε κανείς.
Ο ρωσικός στρατός δεν άνοιξε πυρ κατά της ουκρανικής ομάδας για να μην αποτελέσει απειλή για τους αμάχους.
Ωστόσο, τα ουκρανικά σκάφη βομβαρδίστηκαν και μέχρι και 25 στρατιώτες σκοτώθηκαν


Υπάρχει και συνέχεια επιεσοδίων 

Στις 23 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας στη δυτική ακτή της Κριμαίας.
Στις 18 Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν έναν ουκρανικό τροποποιημένο πύραυλο S-200 που είχε στόχο την Κριμαία.
Στις 22 Αυγούστου, ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν ουκρανικό σκάφος κοντά στο νησί Zmeiny.
Στις 22 Αυγούστου, το ρωσικό Su-30SM κατέστρεψε ουκρανικό σκάφος που διεξήγαγε αναγνώριση κοντά στην εγκατάσταση παραγωγής φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.


24august2023_Ukraine_Crimea_map.jpg

22-1.jpg

22-2_1.jpg
https://www.bankingnews.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...