Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΑΜΝΗΣΙΑ

Μια από τις πιο σπουδαίες και εθνικά χρήσιμες σειρές που παίχτηκαν στην ελληνική τηλεόραση, ήταν ο «Ρωμανός Δ’ Διογένης - Πορφύρα και αίμα». Παρουσίασε την ιστορία του ρομαντικού αυτοκράτορα που θέλησε να αναστρέψει την παρακμή, αλλά ηττήθηκε μετά από προδοσία στο Μάτζικερτ στις 26 Αυγούστου του 1071. Η ήττα αυτή είχε τεράστιο αντίκτυπο, διότι άνοιξε διάπλατα την πύλη του μικρασιατικού οροπεδίου στα τουρκικά φύλα.
 Για να ξέρετε λοιπόν πως λειτουργούν τα πράγματα σε αυτόν τόπο, θα πω ότι δεν υπάρχει κανένα αντίγραφο αυτης της σειράς.

  Η καταστροφή της κόπιας του «Ρωμανού Δ’ Διογένη» (έγραψαν πάνω της ποδοσφαιρικούς αγώνες στη δεκαετία του 1980, επί αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ) είναι ένα πολιτιστικό έγκλημα από την ιδεολογική χούντα της αριστεράς, που θέλοντας να εκδικηθεί το εθνικό κράτος που την νίκησε στο πεδίο της μάχης, επιμένει να ποδηγετεί τη σκέψη του ελληνικού λαού.
Είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα χαίρονται με αυτή την επιβολή αμνησίας και αποβλάκωσης με ανόητες σειρές ελαφρού περιεχομένου. Πολύ περισσότερο χαίρονται με την προβολή τουρκικών σήριαλ με τα οποία κατέκλυσαν την ελληνική τηλεόραση. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...