Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ο διοικητής της επιχείρησης « Ράκκα » μιλάει στο « Sputnik » για την τελική μάχη και τους λόγους για τους οποίους ο στρατός σταμάτησε την επίθεση


O διοικητής της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Ράκκας μιλάει στο «Σπούτνικ» για την τελική μάχη και αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους ο στρατός σταμάτησε σε αυτό το στάδιο την επίθεση αν και ανασυντάχθηκε και είναι έτοιμος για την επερχόμενη μάχη.



Ο διοικητής αναφέρθηκε λεπτομερώς στη δυσκολία της επίτευξης προέλασης προς την Ράκκα σε μια περιοχή επίπεδη και ανοικτή, στην τελική μάχη και στις αιτίες για τις οποίες ο στρατός σταμάτησε την προέλαση του και ενώ είχε διανύσει 88 km προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Tabqa και αφότου είχε πάρει το πετρελαικό πεδίο της Rusafa…
Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια διασταύρωση με τριπλή διακλάδωση… η πρώτη κατεύθυνση συνεχίζει προς Mansoura και Ράκκα και η δεύτερη αριστερά προς νότια Sukhna και η τρίτη που ήταν και ο στόχος του στρατού οδηγούσε στο αεροδρόμιο της Tabqa.

Ο διοικητής είπε ότι ο στρατός « συνέχισε την πρόοδό του και έφθασε στο πετρελαικό πεδίο όσο και αερίου της Sfaiyeh .. »

Είπε ότι οι τρομοκράτες της Daesh επέδειξαν μια σθεναρή αντίσταση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα αλλά ανέφερε ότι ο στρατός κατέστρεψε το 99% αυτών και κατέσχεσε έναν κάποιο αριθμό αυτών και τα εξουδετέρωσε.

Πρόσθεσε ότι « τρομοκράτες αισθάνθηκαν ότι η πτώση του αεροδρομίου ήταν κοντά και έστειλαν οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά και καμικάζι για επιθέσεις αυτοκτονίας.Τα οχήματα ήταν τανκ όσο και οχήματα τροποποιημένα « , και επομένως η μάχη εξελίχθηκε σε μάχη με καμικάζι και εκρηκτικά …« Οι τρομοκράτες έφεραν ενισχύσεις από την Deir al-Zour από Ράκκα και Mansoura, και 2 τάγματα από το Χαλέπι κινήθηκαν προς Afnan και Anbaj,ενώ άλλο τάγμα ερχόταν από την Tabqa... Σε αυτές τις συνθήκες ο στρατός γύρισε στην άμυνα καθώς οι αντίπαλοι από τρεις κατευθύνσεις επιχείρησαν να περικυκλώσουν κάποιες μονάδες... »

Τόνισε : « για να αποφευχθούν απώλειες στις τάξεις του στρατού και με σκοπό να χτυπήσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των τρομοκρατών ο στρατός αποφάσισε να υπερασπιστεί τη γραμμή Syriatel και κάποια χωριά επί τους οδικού άξονα συμπεριλαμβανομένου του Abu … και να σκοτώσει τρομοκράτες και να τους εμποδίσει να πλησιάσουν.

Ο διοικητής δεν έδωσε έναν κάποιο αριθμό των επιτιθέμενων τρομοκρατών αλλά είπε οι επιτιθέμενοι ήταν πολυάριθμοι. Ο ίδιος αναγνώρισε απώλειες στις τάξεις του στρατού αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι κατά την επιχείρηση οι αντίπαλοι του της « Daesh » είχαν πολύ περισσότερους νεκρούς. Τα σώματά τους ήταν διάσπαρτα στους δρόμους.

Επεσήμανε ότι ο στρατός, σε μια μέρα όπου σ΄ ένα από τα μέρη που οι τρομοκράτες επέδειξαν βίαιη αντίσταση σκότωσε 32 τρομοκράτες. Στο πετρελαικό σταθμό της Rusafa σκοτώσαμε 6 ένοπλους με ασιατική εθνικότητα επίσης αιχμαλωτίσαμε 4 άλλους ξένους υπηκόους … στις δύο τελευταίες ημέρες οι ρουκέτες που εκτόξευαν οι τρομοκράτες περιείχαν χημικά αέρια και συγκεκριμένα sarin αέριο μουστάρδας που οδήγησε σε 9 περιπτώσεις ασφυξίας στις τάξεις των στρατιωτών. Υποβλήθηκαν σε θεραπεία και επέστρεψαν στη μάχη … Έριξαν επίσης έναν πύραυλο με το ίδιο αέριο σε ένα από τα στρατιωτικά σημεία και προκάλεσαν ασφυξία σε 20 στρατιώτες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία και επέστρεψαν στην μάχη.

Είπε ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας έρχονταν με τα οχήματα με ταχύτητα προς τις θέσεις του στρατού… Οι δικοί μας είχαν εντολή να ανοίγουν πυρ με άρματα μάχης, πυροβολικό και αντι-αρματικά ενάντια σε οποιοδήποτε κινούμενο αντικείμενο, ώστε οι ένοπλοι καμικάζι και ο μηχανισμός να εκραγεί εξ αποστάσεως. Και αυτό έκαναν. sputnik 1.7.16 shaamtimes 3.7.16


https://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...