Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σοβαρότατη καταγγελία που προδιαγράφει μεγάλη κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις,

εξαπολύει η φιλοκυβερνητική και του στενού παραβάλλοντος του Ερντογάν τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η βάση του Ιντζιρλίκ ήταν το κέντρο οργάνωσης του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της τουρκικής εφημερίδας, ο αντιστράτηγος Hasan Polat, διοικητής της 39ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, είχε πριν από την έκρηξη του πραξικοπήματος 12 μυστικές συναντήσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, με προφανές το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων.

Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα στοιχειοθετώντας τις καταγγελίες της, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί μεσολαβούσαν με τον ευρισκόμενο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, για την οργάνωση του πραξικοπήματος ανατροπής του Ερντογάν.

Ήδη στην ευρύτερη περιοχή των Αδάνων έχουν συληφθεί 12 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί που ενέχονται στο πραξικόπημα και όπως αναφέρεται συνδέονται άμεσα με την αμερικανική στρατιωτική δύναμη της βάσης του Ιντζιρλίκ.

Οι καταγγελίες αυτές από την Yeni Şafak, σίγουρα πυροδοτούν μεγάλη κρίση και ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις ενώ καθίσταται άγνωστο ποια θα είναι η τύχη της βάσης του Ιντζιρλίκ που σημειωτέον έπαιζε σημαντικό ρόλο στους βομβαρδισμούς κατά των Τζιχαντιστών της Συρίας.

Επίσης άγνωστο είναι μέχρι στιγμής και ποια θα είναι η αντίδραση της Ουάσιγκτον σε όλες αυτές τις καταγγελίες.

http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...