Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία

«Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»
Ιωσήφ Βατοπεδινός

Οι ΗΠΑ θέλουν βάση ειδικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία κόντρα στη Ρωσία


Ο Αμερικανός πρέσβης στη Βουλγαρία, Έρικ Ρούμπιν, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση κοντά στην Κριμαία, στην οποία θα υπάρχουν αμερικανοί σαμποτέρ των Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού.
Αυτή η βάση, κατά πάσα πιθανότητα, θα δημιουργηθεί στη Βουλγαρία μετά την αμερικανική βάση στο Ντεβόσελου της Ρουμανίας, όπου εγκαταστάθηκαν πυραυλικά συστήματα. Ο Ρούμπιν πιστεύει ότι έχει, ήδη, επιτευχθεί η συμφωνία με τη βουλγαρική κυβέρνηση, και ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η αμερικανική παρουσία στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, μεταξύ της οποίας είναι και αυτή η «ειδική μονάδα».
Σημειώνεται ότι από τις 13 έως τις 30 Απριλίου στην περιοχή του Μπουργκάς και της Βάρνας έγιναν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες εκτός από τις συνηθισμένες θαλάσσιες δυνάμεις συμμετείχε και αμερικανική ομάδα κομάντος 70 ατόμων.
Οι Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού των ΗΠΑ «δημιουργήθηκαν για να εκτελέσουν τις πιο πολύπλοκες μυστικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Βασικά, στόχος τους είναι η εξάλειψη των τρομοκρατών και άλλων ανεπιθύμητων στοιχείων που προσδιορίζονται ως ‘εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών’.
Εκτελούν ένα ευρύ φάσμα ειδικών καθηκόντων, όπως η δολιοφθορά, σαμποτάζ, ανατροπές, μαθήματα και τεχνική βοήθεια σε παραστρατιωτικές και παρα-αστυνομικές μονάδες διαφόρων χωρών, στις οποίες ‘απειλούνται τα αμερικανικά συμφέροντα’.
Το πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι ότι Ρώσοι, στο μεταξύ, έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην Κριμαία και μερικοί δυτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι «είναι πιο εύκολο να πέσει η Μόσχα, παρά η Κριμαία».
Η Κριμαία με τη συγκεκριμένη γεωγραφική της θέση και το σχήμα της, που θυμίζει αβύθιστο αεροπλανοφόρο, θεωρείται απόρθητη.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέδειξε την Κριμαία σε μια «τρομερή ισχυρή θέση». Εκτός από το θύλακα του Καλίνιγκραντ ή τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, η Κριμαία είναι η πλέον στρατιωτικοποιημένη περιοχή στον κόσμο.
Έτσι, στην περιοχή αναμένεται η επίδειξη δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ από τη μία πλευρά και των ρωσικών δυνάμεων από την άλλη πλευρά με σύνορο τα βάθη της Μαύρης Θάλασσας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...