Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Αναφορές για αποκεφαλισμούς στρατιωτών από ισλαμιστές υποστηρικτές του Ερντογάν στη μέση του δρόμου

Ανεξάρτητος δημοσιογράφος από Τουρκία το πιστοποιεί Askerin kafasını kesenleri. Αυτή δεν είναι η δημοκρατία αλλά οι οι ισλαμιστές που κέρδισαν αναφέρει


Κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία σκοτώθηκαν 265 άνθρωποι σύμφωνα με το .bfmtvσε μιια νύχτα πραγματικό θρίλερ.Η Άγκυρα απάντησε με βομβαρδισμό των αεροπλάνων και των των τανκ των κινηματιών. Οι συγκρούσεις προκάλεσαν το θάνατο 265 ατόμων και πολλά χιλιάδες άτομα συνελήφθηκαν εκ των οποίων πολυάριθμοι στρατιώτες.
Οι κινηματίες χρησιμοποίησαν ελικόπτερα καια μαχητικά για να πλήξουν κυβερνητικά κτίρια.Δυνάμεις πιστ΄ς στο ακαθεστώς κατέρριψαν 2 ελικόπτερα αναφέρει το RT
Στις ολονύκτιες συγκρούσεις για τον έλεγχο της εξουσίας σκοτώθηκαν 265 άτομα ενώ ο Ερντογάν που επέστρεψε εσπευσμένα από διακοπές ανακοίνωσε ότι το πραξικόπημα απέτυχε και ότι πρόκειται για μια μειονότητα μέσα στο στράτευμα και κατηγόρησε τον Fethullah Gülen, ότι έχει ανάμειξη.


Τούρκος δημοσιογράφος: «Το πραξικόπημα απέτυχε γιατί δεν είχε λαϊκή στήριξη»

Μιλώντας μέσω τηλεφώνου από την Κωνσταντινούπολη, ο δημοσιογράφος Αλατίν Κιλίτς είπε στο RT ότι πιστεύει ότι ο τουρκικός λαός αντιστάθηκε γενναία στους ένοπλους στρατιώτες, επειδή θυμάται πολύ καλά το τίμημα των στρατιωτικών πραξικοπημάτων. 
Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει επανακτήσει τον έλεγχο, αλλά η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.
«Είναι ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ στην πραγματικότητα. Το αεροδρόμιο φαίνεται να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στις επόμενες ώρες», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι σχεδόν αδύνατο να κατανοήσει κάποιος την κατάσταση, ποιος έχει τον έλεγχο της κυβέρνησης, ποιος χάνει τον έλεγχο και ποιος στηρίζει ποιον», πρόσθεσε, λέγοντας ότι Τούρκοι πολίτες φαίνεται να υποστηρίζουν την εκλεγμένη κυβέρνηση τους.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων, υποστήριξε ο δημοσιογράφος, εξακολουθούν να στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, ακόμη και αν δεν συμφωνούν με την μέχρι τώρα πολιτική της πορεία.
«Μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι οι πολίτες στηρίζουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο τους είτε τους αρέσει είτε όχι. Ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρείχαν εξ αρχής την υποστήριξή τους προς τον πρόεδρο Ερντογάν», εξήγησε ο Κιλίτς.
Το γεγονός ότι οι άνθρωποι βγήκαν μαζικά στους δρόμους, παρά την επικείμενη απειλή για τη ζωή τους δείχνει ότι δεν θέλουν ακόμα ένα πραξικόπημα που θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας.
«Μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους, απαντώντας στην έκκληση του Προέδρου να αντιμετωπίσουν την στρατιωτική επέμβαση, ενθυμούμενοι πολύ καλά τις επιπτώσεις που είχαν στο παρελθόν οι στρατιωτικές επεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας τους, στις οικογένειες τους, στην εθνική οικονομία, στην πολιτική ζωή, στο μέλλον της χώρας ολόκληρης».
Ο δημοσιογράφος σημείωσε την ανδρεία που πολλοί Τούρκοι έδειξαν ως προς την υπεράσπιση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία.
«Υπάρχει ένα βίντεο που είδα», είπε ο Κιλίτς, «όπου ένας στρατιώτης πυροβολεί στον αέρα ενώ πολίτες τρέχουν προς το μέρος του και όταν εκείνοι έχουν πλησιάσει πλέον πολύ κοντά του, αυτός σταματά να πυροβολεί, αναγνωρίζοντας το σαφές μήνυμα τους ότι δεν φοβόνται τα όπλα».
Ο Κίλίτς, λέει ότι ο στρατός χρησιμοποίησε τακτικές εκφοβισμού για να κρατήσει τους ανθρώπους μακριά από τους δρόμους. 
«Ενώ έκανα μια ζωντανή σύνδεση με RT... άκουγα τα αεροπλάνα να πετούν πολύ χαμηλά πάνω από την πόλη με σκοπό να τρομάξουν τον λαό ώστε αυτός να μην βγει στους δρόμους, αλλά απέτυχε», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος δημοσιογράφος.
«Ο λόγος που αυτοί οι άνθρωποι είναι ενωμένοι είναι κυρίως γιατί έχει μια μακρά εμπειρία από στρατιωτικές επεμβάσεις και πραξικοπήματα», είπε ο Κιλίτς, εξηγώντας ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θυμούνται το πραξικόπημα πριν από 36 χρόνια, το οποίο και αποτελεί μια σκοτεινή κηλίδα στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.
«Κανείς δεν δείχνει να επιθυμεί μια στρατιωτική ανατροπή ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πρόεδρου πια», κατέληξε.

https://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...