Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Οι Ρώσοι πολίτες ετοιμάζονται για πόλεμο

"Eφοδιάζονται με βασικά εφόδια όπως αλάτι, σπίρτα και μαυροσίταρο..."

Η Dougherty, που επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή, σε άρθρο της στο «Wilson Center» με τίτλο «Πολεμικός πυρετός», αποκαλύπτει πόσο ανήσυχοι είναι οι Ρώσοι για επικείμενη μεγάλη σύγκρουση. Ένας οδηγός ταξί μάλιστα στην Μόσχα την ρώτησε: «Πάμε σε πόλεμο;»

Η ανταποκρίτρια αφηγείται το πως ταξίδεψε από την Βαλτική στην Γεωργία και την Ρωσία και πως οι συζητήσεις για πόλεμο γίνονται παντού. «Σε ένα γραφείο ρώτησα έναν Ρώσο υπάλληλο σχετικά με την διάθεση της εργατικής του τάξης στην Μόσχα», γράφει η Dougherty.

«Οι παλιοί αγοράζουν αλάτι, σπίρτα και μαυροσίταρο (gretchka)», της απάντησε, «οι Ρώσοι ετοιμάζονται για περίπτωση πολέμου». Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια, πολλές διάσημες φωνές στην Ρωσία ανησυχούν με την συνεχώς αυξανόμενη επιθετική ρητορική του ΝΑΤΟ καθώς και για τις στρατιωτικές του μανούβρες.

Παραθέτει σχόλια του Sergei Karaganov, ειδικού Διεθνών Σχέσεων και μέλος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» πως η δυτική προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας θυμίζει περίοδο που προηγείται ενός νέου πολέμου». Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, όλα δείχνουν κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...