Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Έκκενώνεται το τουρκικό κοινοβούλιο – Προειδοποίηση για επίθεση

Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται η Τουρκική Βουλή καθώς όπως ενημέρωσε ο βουλευτής του HDP, Ziya Pir υπάρχει προειδοποίηση για επίθεση.

Οχήματα μπλόκαραν την πρόσβαση προς το κτίριο της Βουλής στην Άγκυρα – Μέλος της αντιπολίτευσης έγραψε στο Twitter ότι υπήρξε απειλή για επίθεση, δεν έδωσε ωστόσο περαιτέρω στοιχεία – Νωρίτερα σήμερα, ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της τουρκικής πρωτεύουσας
Εκκενώθηκε το Κοινοβούλιο της Τουρκίας έπειτα από απειλή για επίθεση, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Russia Today.
Η εκκένωση της Βουλής στην Άγκυρα ήταν άμεση, με τις πρώτες εικόνες από το σημείο να δείχνουν ένα έρημο τοπίο, εξωτερικά, ενώ ένας γερανός μπλοκάρει την πρόσβαση στη Βουλή. Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι πόρτες του κτιρίου έχουν κλείσει.
«Ενημερωθήκαμε για μια επίθεση… Το κτίριο εκκενώθηκε» έγραψε στο Twitter ένα μέλος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτέρειες για τη φύση της απειλής, η οποία παραμένει άγνωστη.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς θεωρείται ότι δεν έχουν εξοντωθεί όλοι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες. Χθες, σημειώθηκαν μάχες σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και αεροπορική βάση στο Ικόνιο, ενώ νωρίτερα σήμερα, ένας άντρας άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας και συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για έναν στρατιώτη, ο οποίος πιθανότατα ανήκε στην ομάδα εκείνη του στρατού, που επιχείρησε να ανατρέψει τον Ταγίπ Ερντογάν -«μειοψηφία» την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τον εξωτερικό χώρο όπου συγκεντρώνονται κυβερνητικές δυνάμεις.

Περισσότερα σε λίγο…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...