9314835b6b6215ac5332538c2b155d5a_L (1) 
Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι πρώτες ζέστες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Στη σκέψη όμως των επικείμενων καυσώνων σε πιάνει πανικός. Υπάρχει άραγε τρόπος να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό, χωρίς να θέτεις διαρκώς σε λειτουργία τα κλιματιστικά;

Η απάντηση είναι ναι! Τα παρακάτω tips θα σου φανούν πολύ χρήσιμα:
– Κατά τη διάρκεια της ημέρας εμπόδισε την ηλιακή ακτινοβολία να εισέλθει μέσα στο σπίτι σου κατεβάζοντας απλώς τις τέντες. Ανέβασέ τις με τη δύση του ηλίου.
– Όσο λείπεις από το σπίτι, έχε τα παντζούρια κλειστά και τα παράθυρα ανοιχτά.
– Κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες άφηνε όλα τα παράθυρα του σπιτιού σου ανοιχτά.
– Τους καλοκαιρινούς μήνες αντικατάστησε τις βαριές και σκουρόχρωμες κουρτίνες σου με ανοιχτόχρωμες, οι οποίες είναι πιο αποτελεσματικές στο να κρατούν τη ζέστη έξω από τα παραθυρόφυλλα.

– Προμηθεύσου αναρριχητικά φυτά όπως είναι ο κισσός και δημιούργησε με αυτόν μια φυσική σκιά. Γέμισε το μπαλκόνι σου με πολλά φυτά και δημιούργησε με αυτόν τον τρόπο μια μικρή όαση!
– Κατά τις βραδινές ώρες βρέξε το μπαλκόνι σου με άφθονο νερό και χάρισε αυτομάτως μια αίσθηση δροσιάς στα κοντινά δωμάτια.
– Σβήσε όσα φώτα δεν είναι απολύτως απαραίτητα και βγάλε από την πρίζα τις συσκευές που δε χρησιμοποιείς. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι αλλά εκπέμπουν αρκετή ζέστη.
– Τέλος, μπορείς να γεμίσεις μερικά κεραμικά μπολ με νερό και να τα τοποθετήσεις κοντά στις βεράντες και τα παράθυρά σου. Σε κάθε φύσημα του αέρα ο χώρος θα δροσίζεται.

Πηγή: queen.gr