Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πούτιν: «Ο Ν.Τραμπ θέλει την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ - Είναι κακό αυτό;»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη αλλά τους διεμήνυσε να μην ανακατεύονται στις ρωσικές υποθέσεις ενώ εκθείασε τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή θέλει την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.
«Οι ΗΠΑ είναι μεγάλη δύναμη. Σήμερα είναι ίσως η μόνη υπερδύναμη. Το αποδεχόμαστε αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ»
«Ο κόσμος χρειάζεται τέτοια ισχυρά έθνη, όπως οι ΗΠΑ. Και εμείς τα χρειαζόμαστε. Αλλά δεν χρειαζόμαστε να αναμειγνύονται διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας καθοδηγούν πώς να ζούμε, εμποδίζοντας την Ευρώπη να χτίσει μία σχέση μαζί μας».
Αναφερόμενος στον Ν.Τραμπ είπε: «Βλέπετε, είναι όπως το είπα. Ο Τραμπ είναι ένα έντονο πρόσωπο. Δεν είναι; Δεν έκανα άλλον χαρακτηρισμό για εκείνο», πρόσθεσε ο Πούτιν. «Αλλά αυτό το οποίο θα προσέξω εγώ περισσότερο και θα το καλωσορίσω είναι ότι δήλωσε πως είναι έτοιμος για πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό;», συμπλήρωσε.
Ο Πούτιν αναφέρθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και στην Χίλαρι Κλίντον, σχολιάζοντας ότι δεν δούλεψε πολύ απευθείας μαζί της όταν υπήρξε υπουργός Εξωτερικών. «Πιθανόν να έχει τη δική της άποψη για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», ανέφερε, αλλά επαίνεσε τον Μπιλ Κλίντον, αναφέροντας ότι είχαν πολύ καλή σχέση οι δυο τους. «Μπορώ ακόμη και να πω ότι του είμαι ευγνώμων για αρκετές στιγμές, όταν έκανα την είσοδό μου στην παγκόσμια πολιτική. Μου έδειξε σημάδια προσοχής και σεβασμού, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και προς τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...