Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ετοιμάζεται Αρμαγεδδών στην Ράκκα ανάμεσα στον ρωσικό και τον αμερικανικό συνασπισμό

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

 Μυστική συνάντηση των υπουργών άμυνας Ιράν-Ρωσίας- Συρίας στην Τεχεράνη πριν την τελική μάχη στην Ράκκα
Όπως έγινε γνωστό από δυτικά  μέσα ενημέρωσης, η επίθεση του συριακού στρατού στην Raqqa  παρουσιάζει τεράστιο γεωπολιτικό κίνδυνο .
Ο ανταποκριτής των Financial Times στην Συρία  William Wallis με πύρινο άρθρο του προειδοποιεί ότι η Ρωσία ενδεχομένως να αντιμετωπίσει στρατιωτικά  τις Ηνωμένες Πολιτείες στην  Συρία και ειδικά στην πόλη της Ράκκα  .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεδομένου ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει δημιουργήσει στην Ράκκα  ένα απόρθητο στρατιωτικό  οχυρό , η συριακή πόλη βομβαρδίζεται με την μέθοδο του «χαλιού» από την  συριακά,  ρωσικά  , αμερικανικά  , γαλλικά και ιορδανικά αεροσκάφη   νυχθημερόν.
Iran, Russia, Syria Defense Ministers to Meet in Iran over Battle against Terrorism
Είναι πολύ πιθανό όμως  η πόλη αυτή να μετατραπεί στον τόπο του βιβλικού Αρμαγεδώνα που αναφέρει η αποκάλυψη λόγω  της  σύγκρουσης των υπερδυνάμεων  του πλανήτη ,  που έχουν τελείως διαφορετικά   συμφέροντα .
Για αυτόν τον λόγο πραγματοποιείται μια  άκρως μυστική συνάντηση ( ως προ το περιεχόμενο της) πριν την τελική μάχη ,  από τους υπουργούς άμυνας  του Ιράν, της  Ρωσίας, της Συρίας στην Τεχεράνη, αναφέρει σήμερα ο αραβικός τύπος.
Οι υπουργοί Άμυνας  θα  συναντηθούν  στην Τεχεράνη αύριο Πέμπτη, για να συζητήσουν και να καταστρώσουν το τελικό σχέδιο αντίδρασης κατά  την  τελική εκστρατεία κατά των ισλαμιστών στην Ράκκα και το Χαλέπι, λαμβάνοντας  σοβαρές αποφάσεις κατά της τρομοκρατίας, έχοντας όμως τους Αμερικανούς και τους «υπόλοιπους» απέναντι τους σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού  και ο  Σύρος ομόλογός του fahd Jassem al-Freij θα συμμετάσχουν  στη άκρως απόρρητη συνεδρίαση μαζί με τον  Ιρανό ομόλογό τους Hossein Dehqan.
Οι υπουργοί Άμυνας θα  σχεδιάσουν με προσοχή όλες τις κινήσεις τους και θα αποφασίσουν  σχετικά με τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις,  και τους τρόπους  να ενισχύσουν  και να επεκτείνουν  την καταπολέμηση της τρομοκρατίας,  κατά την τριμερή συνάντηση, ανέφερε το ιρανικό  πρακτορείο ειδήσεων IRNA .
ceadcf81cf87ceb5cf84ceb1ceb9-cebf-ceb1cf81cebcceb1ceb3ceb5ceb4cf8ecebd-e280a6cf80cf8ccf83cebf-ceadcf84cebfceb9cebccebfceb9-ceb5ceafcebc
Τις τελευταίες ημέρες, η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία των Κούρδων και των Αράβων ανταρτών κινείται στην πόλη από το βορρά. Απέναντι τους  όμως υπάρχουν  σοβαρές ρωσικές επίγειες δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων, Σύροι και Ιρανοί  , οι οποίοι αναζητούν  το «τρόπαιο» που ονομάζεται Ράκκα.
Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές  με απόλυτη σαφήνεια τονίζουν  ότι η  παρούσα κατάσταση είναι λίαν επικίνδυνη και προειδοποιούν ότι η στρατιωτική λαβίδα από Ρώσους , Ιρανούς, Σύρους Αμερικανούς, Βρετανούς , Τούρκους και άλλους,  ενέχει σοβαρό  στρατηγικό κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης .
Ο  προφανής κίνδυνος είναι  ο τεράστιος  ανταγωνισμός για την κατάληψη της πόλης, ο οποίος  θα μπορούσε να καταλήξει σύγκρουση Αμερικανών, των οποίων οι ειδικές δυνάμεις είναι μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών, με τους Ρώσους, τα στρατεύματα των οποίων  υποστηρίζουν  τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια εποχή που οι δύο πλευρές  προσπαθούν να εδραιωθούν στην χώρα ελέγχοντας την επόμενη ημέρα .
Σε μια ομιλία του στο πρόσφατα εκλεγμένο κοινοβούλιο στη Συρία την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη  του προς την  Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την υποστήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση της Δαμασκού. Ευχαρίστησε επίσης την λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ  για τον αγώνα που έδωσε και δίνει στην χώρα του.
Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι δεσμοί μεταξύ Δαμασκού,  Τεχεράνης και  Μόσχας είναι ισχυρότεροι από ποτέ.
Οι δηλώσεις του  ήρθαν μία μόλις ημέρα μετά την υπόσχεση της Ρωσίας για  « πιο ενεργή» αεροπορική υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Συρίας, γύρω από την στρατηγική  πόλη του Χαλεπίου, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα (217 μίλια) βόρεια της Δαμασκού.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 2015, η Ρωσία  διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών  και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης. Το Ιράν   βοηθά στον πόλεμο  με την παρουσία των Ιρανών Φρουρών της επανάστασης  την συριακή κυβέρνηση.
Ο θεός να βάλει το χέρι του .
http://en.alalam.ir/news/1826360?



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...